Pàgines

divendres, 24 de maig del 2019

Jorge Rodríguez crearà una “Casa de la Dona” amb personal qualificat per atendre les necessitats específiques de les dones


L’alcalde d’Ontinyent i Candidat de La Vall Ens Uneix, Jorge Rodríguez ha anunciat la creació d’una “Casa de la Dona” amb personal qualificat per atendre les necessitats específiques de les dones. Es tracta de la principal proposta de la bateria de mesures que planteja La Vall Ens Uneix per seguir afavorint que Ontinyent siga una ciutat igualitària i inclusiva. Un treball, explicava l’alcalde, “al qual no partim de zero, perquè esta legislatura hem aplicat mesures tan importants com el Pla d’Igualtat d’Ontinyent, el Pla d’Igualtat de Treballadores i Treballadors Municipals, mesures per a millorar l’ocupabilitat de les dones, de foment de l’esport femení o de formació i sensibilització contra la violència de gènere. Però queda molt per fer en esta matèria i anem a actuar per seguir avançant”, manifestava.

En aquest sentit, Natalia Enguix, número 2 de la llista de La Vall Ens Uneix, destacava que “el nostre partit treballarà per una ciutat igualitària i integradora, pensada per a tots i totes i en la qual dones i homes visquem lliures i tinguem les mateixes oportunitats per a desenvolupar el nostre projecte de vida”. Enguix donava detalls de la creació d’esta “Casa de La Dona”, “un espai propi amb personal professional qualificat per a atendre les necessitats especifiques de les dones i la implantació i difusió de polítiques de gènere”.

Altres mesures seran el desenvolupament d’una guia de recursos de conciliació, per a facilitar la conciliació familiar i laboral; la realització d’un estudi sobre la situació laboral de les dones d’Ontinyent, per tal de conèixer quines són les seues principals necessitats i possibles solucions, i dissenyar programes d’inserció laboral per a dones; o l’atorgament d’ajudes a entitats i associacions municipals per a projectes d’igualtat. A més a més s’implantarà un sistema de beques per a dones estudiants amb fills i filles; s’impulsarà campanyes que visualitzen a les dones i promoguen la corresponsabilitat familiar; es treballarà per a aconseguir que Ontinyent siga una ciutat igualitària i inclusiva; i s’incorporarà la perspectiva de gènere de manera transversal en totes les àrees del govern.