Pàgines

dimecres, 1 de maig del 2019

Jorge Rodríguez: “Ontinyent ha de seguir creixent com a ciutat esportiva i educadora”


“Ontinyent ha de seguir creixent com a ciutat esportiva i educadora, perquè educació i esport són claus per tenir una ciutadania sana física i mentalment”. Així ho ha manifestat l’alcalde d’Ontinyent i cap de llista per La Vall Ens Uneix a les properes eleccions municipals, Jorge Rodríguez, qui ha fet un repas per les diferents millores en infrastructures i accions d’impuls donats a l’última legislatura des del govern municipal.

En matèria educativa, Jorge Rodríguez recordava el treball fet per implantar el grau d’infermeria al Campus Universitari, que ha arribat així a 4 titulacions, i que ha vist també afegir diferents millores en les seues infrastructures. Així, de la mà de la Universitat de València, s’ha ampliat els terrenys del Campus; rehabilitat la façana de l’edifici de Torrefiel; renovat la pista d’atletisme i millorat les instal·lacions del nou edifici amb nous equipaments i laboratoris, entre d’altres accions.

També en educació destaquen la recuperació d’unitats educatives perdudes; l’adhesió als plans Xarxa Llibres, amb més de 3.500 families beneficiàries; la consolidació d’Ontinyent com a primera ciutat valenciana amb aules de 2 anys a tots els seus col·legis; i el treball dut a terme per a fer realitat el pla “Edificant” a la ciutat, amb més de 20 milions d’euros en inversions als col·legis i instituts, demandades per les comunitats educatives. La inversió en infrastructures educatives també ha inclós importants inversions municipals, com la de la Coberta del CEIP Bonavista.

Altre avanç en materia educativa ha estat l’aposta per implicar a tot el teixit social d’Ontinyent en programes d’educació no formal; la creació del Consell Municipal d’Educació; la Mesa de FP; l’impuls a la Setmana Pedagógica; a l’Escola de Pares i Mares; les escoletes d’estiu, nadal i pasqua o la participació en la Setmana de les Ciutats Educadores.

Jorge Rodríguez destacava també la forta aposta en materia de millora d’infrastructures esportives, com ara la nova pista d’atletisme i els vestidors del poliesportiu; el rocòdrom; els camps de futbol de la Purísima; la gespa i els seients de l’estadi El Clariano; la renovació del camp de Futbol-7 del poliesportiu, les noves pistes esportives o la posada en marxa del sistema de reserva de pistes on line. A més a més s’han fet millores al trinquet i el pavelló, la sala de judo o el frontó. Per tal de descentralitzar la pràctica esportiva, i que aquesta siga també un instrument de socialització cada volta major, s’estàn creant noves instal·lacions esportives i d’oci als diferents barris, i s’ha dotat a l’entorn de Benarrai de nous espais com el “pump track”.

La ciutat també ha rebut un impuls en la celebració d’esdeveniments esportius, com ara la Volta Ciclista a Espanya; el circuit de curses populars de la Diputació; la Iberian Race; la Sacre’s Raid; la copa d’Espanya de Jiu Jitsu o partides d’alt nivell de Pilota Valenciana. D’altra banda, també s’ha considerat l’esport com una eina de foment de la igualtat, i per això s’ha recolzat la creació d’equips femenins i la seua visibilitat al món de l’esport amb la campanya “Esport i Dona” o la Cursa de la Dona. També s’ha treballat amb l’esport de base fomentant valors com l’esforç, l’ànim de superació i el companyerisme a través d’iniciatives com “Esport i Respecte”, “Esport al carrer” i “Esport i Escola”. A més, s’ha augmentat les subvencions als clubs per a les escoles esportives  municipals, que han augmentat en un 18% la seua xifra de participants.

“En definitiva, el nostre govern ha treballat de valent per l’educació i l’esport i hem fet grans avanços visibles per a totes i tots, i ara el que cal es continuar amb esta dinàmica i seguir avançant cap a una ciutat educadora, esportiva, formada, sana i amb futur”, concloïa Jorge Rodríguez.