Pàgines

dimarts, 14 de maig del 2019

Jorge Rodríguez anuncia la creació d’un Parc Científic de la UV al Campus d’Ontinyent



L’alcalde d’Ontinyent i cap de llista de La Vall Ens Uneix a les municipals, Jorge Rodríguez, ha anunciat la creació d’un Parc Científic de la UV al Campus d’Ontinyent. El Parc Científic de la UV es planteja com un espai que permeta afavorir la transferència de coneixements des de l’àmbit universitari al món empresarial. Jorge Rodríguez explicava que “volem aprofitar la implantació de la Universitat a Ontinyent per a incorporar nous recursos al servici del Personal Docent Investigador (PDI), l’estudiantat i les empreses, per tal de crear un nexe d’unió entre la universitat i la indústria que fomente la cultura de la innovació i de la investigació aplicada”. Cal recordar que la implantació d’aquest Parc ja ha estat objecte de diverses reunions en esta legislatura, un treball al qual han participat l’Ajuntament, COEVAL, ATEVAL i la UV.



La posada en marxa del Parc Científic és una de les principals línies de treball al programa de La Vall Ens Uneix en matèria educativa, un programa que es presentava en la vesprada d’aquest dimarts al mateix Campus i que inclou altres propostes destacades com la creació d’una “Casa de l’Alumnat” al barri de Sant Rafel. Aquesta, segons explicava el regidor d’Educació, Óscar Borrell, “es planteja com un espai que reforçarà els serveis que s’ofereixen a l’estudiantat i obrirà noves possibilitats”.  Per crear-la, es reordenaran els espais de l’actual edifici de la UNED, de manera que es comptarà amb despatxos per a la realització de treballs en grup i sales d’estudi que s’obriran 24 hores en període d’exàmens. Així mateix, es disposarà d'una Sala d'Informàtica oberta al públic i d'un espai polivalent on poder realitzar cursos i conferències.

Igualment, s’apostarà per seguir potenciant el model d’Ontinyent com a Ciutat Universitària, treballant per la implantació de noves titulacions, màsters i postgraus; incrementant l’oferta cultural i d’oci per als estudiants residents a Ontinyent; i augmentant les activitats acadèmiques i de difusió del coneixement; a més d’ampliar les solucions residencials per a estudiants universitaris amb més pisos en lloguer als barris del Poble Nou i de la Vila, potenciant així també el centre històric de la ciutat.

Una de les novetats en matèria educativa que presenta La Vall Ens Uneix és la creació d’un nou programa educatiu intergeneracional en coordinació amb els centres educatius de la ciutat, perquè, a través d’activitats diverses, l’alumnat dels centres puguen conèixer les vivències de la gent major de la ciutat, reforçant els valors de la solidaritat i el respecte entre generacions. A més a més, es crearà un sistema de beques per als Erasmus locals, proporcionant una ajuda econòmica a l'estudiantat de la ciutat que participe en el programa europeu Erasmus, per afavorir la seua internacionalització i potenciar així el talent local.

Altra novetat destacada serà la creació d’una “Biblioteca al carrer”, instal·lant punts als espais públics i edificis municipals on es puga fer intercanvi de llibres entre la ciutadania, “com a mesura per a promoure l’hàbit de la lectura sense cost per als usuaris i usuàries”, explicava l’actual regidor de Biblioteques, Àlex Borrell. Les propostes en matèria de biblioteca es completen amb la posada en marxa a la xarxa de biblioteques municipals un “punt violeta” on estiguen agrupats tots els llibres de temàtica d’igualtat de la dona i de gènere; o la instal·lació de punts de venda de material escolar (bolis, subratlladors) en estos espais.