Pàgines

divendres, 10 de maig de 2019

La Junta Electoral autoritza la “pegada oberta” de La Vall Ens Uneix que Compromís volia prohibir


La Junta Electoral de Zona d’Ontinyent autoritzava aquest dijous la “pegada oberta” de cartells de La Vall Ens Uneix que Compromís volia prohibir, i que finalment tenia lloc la passada mitjanit, quan començava la campanya a les properes eleccions municipals del 26 de maig. Segons la resolució de la junta, “no s’aprecia obstacle legal que impedisca la realització de la pegada oberta de cartells, sempre i quan la mateixa es duga a terme una volta començada la campanya electoral per la formació política i es col·loquen els cartells en llocs autoritzats o possibles”.

Cal recordar que l’actual sistema electoral impedeix que un partit nou com La Vall Ens Uneix puga emprar els llocs d’ús exclusiu per a propaganda electoral, raó per la qual s’ha plantejat esta “pegada oberta” que empra altres espais alternatius, com ara els domicilis d’aquelles persones que així ho estimen convenient.

Per altra banda, la Junta Electoral de Zona també fallava aquest dijous a favor de La Vall Ens Uneix en altra reclamació de Compromís, relativa a la participació de l’alcalde d’Ontinyent en les II Jornades sobre ajuda a domicili que organitza AMCO. La Junta no considera que haja cap impediment legal “donat que l’acte no ha estat convocat per l’Ajuntament, sinó per l’Associació de Malalts Crònics, convidant esta a l’Ajuntament”.

Des de La Vall Ens Uneix s’ha lamentat “que alguns partits comencen la campanya tractant de dificultar l’acció dels demés enlloc de posar en valor la seua pròpia. La pegada oberta de cartells s’ha comprovat que és legal i agraïm el recolzament de totes les persones que s’han oferit a col·laborar en la mateixa”, destacaven.