Pàgines

divendres, 17 de maig del 2019

Jorge, l’alcalde que no necessita xulles (per Sayo Gandía)



El debat d’ahir al Periòdic d’Ontinyent em va deixar una cosa molt clara: Jorge Rodríguez és l’únic candidat que té la ciutat en el cabet. Jorge es va presentar sense papers, i va parlar sense baixar el cap, mirant als ulls a la resta dels presents i a l’audiència. I això només es pot fer si tens les idees molt clares, si saps molt bé el que vols dir. Fent un símil escolar, els i les demés van necesitar “xulles”, però Jorge es sabia perfectament allò que es portava a examen: el projecte de ciutat de cada alcaldable i de cada partit.

Cadascú i cadascuna es va centrar en detalls i qüestions puntuals, però l’únic que veritablement va oferir un projecte amb garanties va ser Jorge. Un projecte avalat per 8 anys de gestió que ha permès fer grans canvis que estan palpables al dia a dia de la ciutat. Una ciutat en transformació que ha deixat arrere la crispació i la paràlisi d’altres èpoques, on s’ha reduït el deute un 70% i l’atur un 40%, i on tenim un futur esperançador, amb més de 30 milions d’euros en subvencions concedides per invertir a la ciutat que ara s’han de gestionar com toca.

Realment, veieu ara mateix com a alcalde o alcaldessa a cap candidat que no siga Jorge? Jo no. Jorge ahir va oferir l’opció més sòlida de llarg, amb tot un ventall d’idees i projectes: Riu Viu, el Festival de Primavera, el Pla de Joventut que està preparant la Universitat d’Alacant, les noves mesures d’impuls al centre històric...Una política per a les persones feta per persones, més enllà de sigles i de partits, en un projecte que va a defensar per damunt de tot a Ontinyent i la seua gent. També a València, perquè, si la ciutadania ens recolza suficientment, podem tenir el diputat provincial d’esta demarcació.

Deia l’alcalde al debat que a meitat del camí no val la pena canviar de cavall, que el millor és sempre continuar apostant per allò que ha funcionat. Efectivament, ara el que necessitem és un govern seriós, rigorós i eficient, i amb Jorge tenim un alcalde que mira als ulls i té el projecte de ciutat al cap i al cor, i no escrit en unes xulles de paper. 

Sayo Gandia

Regidora de l'Ajuntament d'Ontinyent i membre de la candidatura de La Vall Ens Uneix