Pàgines

dimarts, 7 de maig del 2019

Jorge Rodríguez planteja transformar un bloc d’habitatges en desús al carrer del Delme en un Centre Intergeneracional



L’alcalde d’Ontinyent i cap de llista de La Vall Ens Uneix a les eleccions municipals, Jorge Rodríguez, ha plantejat la creació d’un Centre Intergeneracional de 750 m2 al bloc de vivendes de propietat municipal dels números 1 i 5 del Carrer del Delme, actualment sense ús. Es tracta d’una de les principals propostes d’aquest partit en matèria de Política per a les Persones, que eren presentades hui en una roda de premsa per l’alcalde, qui compareixia acompanyat de diversos membres de la candidatura com Sayo Gandia, José Rafael Sanchis, Paula Soler, Katty Ushiña i Virtudes González.

Jorge Rodríguez donava detalls del Centre Intergeneracional al peu d’aquest edifici, situat a pocs metres del Carrer Major, al barri del Poble Nou, del que explicava que “és una idea que hem exposat hui mateix en una reunió amb els col·lectius de caire social de la ciutat, i que ha comptat amb una bona acollida”. El bloc d’habitatges, que comunica en la seua part trasera amb el barri de Sant Josep a través de la Plaça Vicent Rodríguez, està distribuït en 14 vivendes d’entre 30 i 164 m2 i un magatzem de 23 m2, per al referit total de 750 m2.

Amb la reforma de l’edifici, s’aprofitaran estos espais per crear un Centre Cívic amb activitats per a majors “que donarà servei als barris del Poble Nou i Sant Josep potenciant el programa Majors Actius”; un Centre Social de Joventut, Oci i Cultura, “que serà un espai obert amb activitats culturals i d’esplai per oferir alternatives d'oci als joves, adolescents i preadolescents de la ciutat”; una Casa de la Dona “que aglutinarà tots els recursos de l’Ajuntament per potenciar la igualtat i combatre la violència masclista”; i també oferirà Habitatge Jove, “en convertir els antics habitatges en estudis de lloguer per al jovent i per als estudiants universitaris que vinguen a Ontinyent”, explicava Jorge Rodríguez.

Al seu conjunt, el programa de La Vall Ens Uneix compta amb tres grans línies d’acció: l’impuls a les infrastructures municipals i de les entitats socials de la ciutat; mantenir i reforçar la col·laboració de l’Ajuntament amb estes entitats; i el treball per continuar afavorint l’envelliment actiu. Des de la candidatura de La Vall Ens Uneix, José Rafael Sanchis explicava que tal i com s’exposa al programa electoral, “anem a ampliar i consolidar el programa Majors Actius, donant prioritat als viatges culturals, però també volem atendre als majors que no poden estar tan actius per les seues dificultats. Per això posarem en marxa Estem Ací, Estem amb Tú, un programa per combatre la soledat d’estes persones coordinant agents socials, comerciants, centres de salut, voluntariat, farmàcies i residències. A més a més, desenvoluparem un mapa de recursos comunitaris a disposició de les persones majors”, explicava.

Paula Soler també intervenia per explicar altres de les nombroses propostes de La Vall Ens Uneix en matèria de Política per a les Persones, com ara l’impuls a la construcció d'una nova residència o d’un nou centre per a malalts d’Alzheimer al barri de Sant Josep en col·laboració amb AFAO, habilitant-se un nou espai per ampliar l'atenció al barri de Sant Rafel mentre es fica en marxa. Igualment es treballarà junt a ADIEM en la ficada en marxa d'un Centre de dia de persones amb malaltia mental; es promouran convenis de col·laboració amb residències de majors per iniciar programes d’atenció més inclusius i que allarguen l’autonomia personal el màxim temps possible al seu domicili; i es continuarà la col·laboració mitjançant convenis amb les diferents entitats locals d’àmbit sociosanitàri, com AFAO, ANIMA, ADIEM, CREU ROJA, INSVACOR, TRÈVOL.

Altres propostes són la potenciació de la celebració de l’1 d'Octubre, dia de les persones majors, complementant-lo amb diverses activitats al llarg de la setmana; la creació d’una finestreta única com a Punt d’atenció o Programa d’assessorament dels serveis socials perquè els usuaris puguen conèixer tots els recursos al seu abast ( teleassistència, menjar a casa, dependència, SAD, menors, infodona,...); i la creació d’habitatges públics vigilats per a majors, persones amb diversitat funcional i malalts mentals, així com la potenciació del “Cohousing” (dirigit a persones majors i persones amb un grau menor de dependència).