Pàgines

dimecres, 24 de maig del 2023

Ontinyent Ens Uneix crearà un nou «Anell Verd» per gaudir de l’entorn natural a peu o en bicicleta

 


Ontinyent Ens Uneix Uneix crearà un nou «Anell Verd» per gaudir de l’entorn natural que envolta la ciutat a peu o en bicicleta. És una de les principals propostes de la formació municipalista en matèria de Sostenibilitat, de les que donaven detalls aquest dimecres l’alcalde i candidat del partit, Jorge Rodríguez, i els membres de la candidatura Sayo Gandia, Jordi Vallés, Begoña Muñoz i Alfonso Soler.

 

Jorge Rodríguez destacava que els intervinents en la roda “són una mostra perfecta del que es la candidatura d’Ontinyent Ens Uneix, un equip que conjuga l’experiència amb les noves idees”, presentant una programació en matèria de sostenibilitat “molt lligada també al foment d’una vida saludable”. En aquest sentit, destacava que « l’anell verd» acomplirà diversos objectius: “comptar amb més espais verds, augmentar l’arbrat i reduïr la petjada de carboni, al tems que augmentar els espais de convivència”. Sayo Gandia explicava que el projecte contempla la creació d’una ruta circular que envoltarà Ontinyent,  amb vegetació, “i que serà perfecta per a caminar, anar en bici, practicar esport o simplement gaudir de la natura”.

 

Centre de Turisme Sostenible amb fons europeus

 

Altra proposta d’Ontinyent Ens Uneix ser la creació d’un Centre de Turisme Sostenible Esportiu finançat amb fons europeus. Jorge Rodríguez explicava que “a més d’elements patrimonials com el Pont Vell, la muralla o l’esglèsia de Santa Maria, tenim una riquesa natural que podem difondre amb aquest nou recurs”. Begoña Muñoz explicava que l’objectiu “serà la realització d’un programa d’activitats i recursos per millorar el coneixement i l’estima respetuosa dels espais naturals del municipi. La creació de rutes i d’itineraris amb punts d’interés, que tindran l’objectiu de millorar la salut de les persones a través del contacte directe amb la natura”, assenyalava.

 

Recuperació de l’entorn de Fuset com a zona recreativa i d’acampada

 

Igualment, Ontinyent Ens Uneix crearà una zona recreativa i d’acampada a la zona de Fuset, dins del paratge natural Municipal Serra de l’Ombria-Pou Clar. Jorge Rodríguez recordava que en la legislatura que ara acaba “hem treballat per renaturalitzar aquest espai de propietat municipal, on volem crear una zona que done resposta a la demanda dels i les joves de comptar amb un espai d’acampada habilitat com a tal”. Jordi Vallés explicava que “des del Govern d’Ontinyent hem escoltat les demandes de la joventut en matèria de treball, d’habitatge i també en aspectes com el que presentem hui, una proposta per tornar a Ontinyent aquest espai per gaudir de la natura”.

 

Una nova comissió per vincular UV i clubs esportius

 

Finalment, en la roda de premsa s’explicava altra de les propostes programàtiques d’Ontinyent Ens Uneix, la creació d’una Comissió d’Educació i Formació dins del Consell d’Esports comptant amb la col·laboració del grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport del Campus de la Universitat  de València a Ontinyent. Jorge Rodríguez explicava que “volem fomentar l’esport des del coneixement, amb una idea que involucra i beneficia a la Universitat de València i als clubs esportius”. Alfonso Soler explicava que es plantegen dues vessants: l’impuls a cursets de formació atenent les peticions dels clubs (com ara de primers auxilis o milllora de les metodologies d’entrenaments); i donar la possibilitat a que l’estudiantat puga fer les seues pràctiques a través dels clubs esportius d’Ontinyent.

 

Sayo Gandia afegia que a més d’aquestes també hi ha altres propostes programàtiques “per continuar amb la transformació ambiental de la nostra ciutat. Volem ser part de la solució a l’emergència ambiental i volem fer-ho treballant en equip i acompanyats de la ciutadania, com hem fet sempre, escoltant i sumant al nostre programa les propostes que la ciutadania ens ha fet arribar. Volem seguir transformant Ontinyent en una ciutat amb barris més habitables i saludables, ampliant i millorant els entorns verds, impulsant una economia de proximitat basada en el xicotet comerç, les energies renovables, l’agricultura, la mobilitat i el turisme sostenible”, concloïa.