Pàgines

dilluns, 29 de maig del 2023

El vot d’Ens Uneix serà decisiu per a la composició de la nova Diputació de València

 


El vot d’Ens Uneix serà decisiu per a la composició de la nova Diputació de València. Els resultats de les eleccions municipals del 28-M a la província de València han constatat que Ens Uneix mantindrà la representació en la Diputació de València que en la legislatura que ara acaba han ostentat Joan Sanchis i Natàlia Enguix, i que serà clau per decantar l’equilibri de forces a la corporació valenciana. 

 

Segons els resultats provisionals de les eleccions municipals, els blocs d’esquerra (PSPV-Compromís) i dreta (PP-Vox) sumarien 16 diputats cadascun, quedant en mans de la representació d’Ens Uneix el vot decisiu per conformar govern, i posteriorment per a arribar a acords. La nova i holgada majoria absoluta obtinguda en Ontinyent, amb més de 10.000 vots, i els bons resultats obtinguts en els municipis del partit judicial on Ens Uneix presentava llista (obtenint també les alcaldies de Bufali, Benissoda, Benicolet i El Palomar, i en possibilitat de formar govern en Beniatjar i Atzeneta d’Albaida) ho han fet possible.

 

Des d’Ens Uneix s’ha fet una primera valoració molt positiva d’estos resultats, “als quals tot apunta que va a complir-se el que deiem en campanya quan destacavem que la gent havia de tenir clar que votant a Ens Uneix, Ontinyent i La Vall d’Albaida podrien tenir mes capacitat d’influència a València, el que va a ser molt positiu per als nostres pobles”. Ens Uneix també ha obtingut representació als dos primers municipis als quals presentava llista fora de la província, Muro d’Alcoi i Villalonga, amb un regidor en cada cas.