Pàgines

dimarts, 29 d’octubre del 2019

La Vall Ens Uneix presenta una moció per controlar la proliferació de les cases d’apostes


La Vall Ens Uneix ha registrat una moció al proper ple de l’Ajuntament d’Ontinyent perquè les administracions competent controlen la proliferació de les apostes en línia i les cases de joc, i prenguen mesures contra la ludopatia. En la moció que signa la portaveu municipal, Natàlia Enguix, s’exposa que la ludopatia és un dels problemes socials que més estan creixent, “i ara és el moment que les institucions actuen i adapten la normativa a la realitat social, econòmica i tecnològica del joc i les apostes, abans que es convertisca en una xacra sense retorn”, assenyalen.

La moció inclou una petició al Govern Autonòmic a prohibir els terminals d’apostes esportives en bars, casinos, salons de joc i bingos, així com la modificació de la Llei 4/1998 que regularitza el joc a la Comunitat Valenciana, que finalment serà substituïda per una nova Llei del Joc presentada el passat divendres per la Generalitat. En la moció també es demana al Govern de l’Estat que reforme la Llei General de la Comunicació Audiovisual i la Llei General de Publicitat perquè es regule la publicitat de les cases d’apostes i es prohibisca que estes empreses puguen publicitar-se, per a fer efectiva la protecció del públic infantil i juvenil.

Així mateix, es reclama que s'aplique el Reial Decret de Comunicacions Comercials de les Activitats de Joc i de Joc Responsable, amb l’objectiu de restringir la publicitat per a jocs i apostes en línia. Per altra banda, s’insta al Govern de l’Estat a augmentar el tipus aplicable a l’impost sobre activitats del joc per a les cases d’apostes i del joc en línia, i tant al Govern Estatal com Autonòmic perquè l’increment aplicable de nous impostos es destinen a polítiques socials i d’integració.