Pàgines

divendres, 1 de novembre del 2019

El Ple d’Ontinyent aprova la moció de La Vall Ens Uneix que defensa l’ús de la pólvora en els Moros i Cristians


El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dijous una moció presentada pel grup municipal de La Vall Ens Uneix en defensa de l’ús de la pòlvora a les manifestacions festives. Es tracta d’un text que replega literalment les demandes transmeses al diputat ontinyentí pel President de la Societat de Festers d’Ontinyent, Vicent Pla.

Segons explicaven des de la formació comarcalista, “la moció que hem presentat és la que ens van fer arribar els propis festers d’Ontinyent i per tant la que millor replega el seu sentir, no com la presentada pel PP, que sembla obeir a altres interessos. Vam prometre als veïns i veïnes d’Ontinyent i la comarca que seriem la veu de les seues necessitats, i una tradició tan arrelada i estesa com la dels actes de tret d’arcabusseria en les nostres festes requereix d’una defensa ferma i consensuada amb els festers i festeres, que són els primers afectats”, assenyalava.

Al text de la moció es reclama que s'arbitren les mesures necessàries per a la millora dels termes i condicions en què es ve aplicant la Instrucció Tècnica Complementària 26 del Reglament d'Explosius, amb canvis sobre aspectes com els terminis designats per al repartiment i enmagatzematge de la pòlvora; el procediment per al seu repartiment, trasvassament i custòdia; o l’increment del preu de la pòlvora destinada a actes d’estes característiques.