L’alcalde d’Ontinyent i candidat d’Ens Uneix a les properes eleccions municipals, Jorge Rodríguez, ha posat en valor l’esforç del Govern d’Ontinyent per traure endavant la gestió econòmica d’una legislatura marcada per la irrupció de la pandèmia de la Covid-19. Ho feia al marc d’una reunió al Centre Cultural Caixa Ontinyent amb amb les associacions socioeconòmiques de la ciutat, dins del cicle de trobades que està duent a terme per replegar propostes i idees per al programa electoral en els diversos àmbits de la gestió.
Jorge Rodríguez, que acudia acompanyat pels integrants de la candidatura d’Ens Uneix Óscar Borrell, Pablo Úbeda, Jordi Vallés, Mª José Alhambra i Inma López; posava de relleu que “la pandèmia ens va haver de fer canviar totes les previsions i plans per atendre la nova situació en la que ens trobàvem. Vam haver de fer un esforç per atendre les necessitats no sols socials, sinó també dels sectors econòmics i productius, i els resultats han estat positius”. En aquest sentit, l’alcalde recordava que el pioner Pla “Tornem Junts” 2020-2021 posat en marxa per l’Ajuntament d'Ontinyent per fer front als efectes de la Covid-19, amb línies d’actuació i convocatòries específiques per beneficiar de manera directa a milers de persones i empreses.
Una legislatura en la qual l’Ajuntament ha destinat més de 3’5 milions d’euros a ajudes directes municipals als diferents sectors econòmics com les concedides al programa Ontinyent Rehabilita (1’6 milions d’euros); fires i missions comercials; elaboració de catàlegs; ajudes al lloguer; a l’elaboració d’EPIS; suport a autònoms (948.000 euros) o xecs de consum “Tornem Junts” (684.000 euros). El sector de la construcció i afins han comptat amb un programa d’Obres i Serveis que també ha servit per millorar el dia a dia de la ciutat; i és també destacable el treball vinculat a l’impuls al Clúster Tèxtil Sanitari amb una aportació municipal superior als 300.000 euros i al voltant de 60 empreses beneficiàries. Pel que fa a les inversions als polígons industrials amb el suport de l'IVACE (Polígons de Sant Vicent, Casa Balones, Àrea 37 i l'Altet) acumulen ja des de la seua posada en marca una inversió municipals superior als 1'1 milions d'euros dels 3’6 milions conjuntament amb l’IVACE.
A més a més no s’ha descuidat la gestió de les inversions previstes abans de la pandèmia. Un context complexe al que s’ha sumat els efectes en l’àmbit local de la crisi econòmica de la guerra d’Ucraïna, però al qual Ontinyent ha pogut “plantar cara” per tancar 2022 amb un superàvit de 2’5 milions d’euros i un atur actual a Ontinyent (2543 persones al mes de març de 2023) que ha baixat en prop de 200 persones respecte a l’inici de la legislatura i està als nivells d’octubre de 2008 (moment de la crisi econòmica mundial per la fallida de Leman Brothers).