Pàgines

dimarts, 28 de març del 2023

La Diputació reconeix la tasca de Jordi Vila (Ens Uneix) pels seus més de 20 anys com alcalde de El Palomar

La Diputació de València ha reconegut la labor dels alcaldes i alcaldesses de la província que porten 20 anys o més en l'exercici del càrrec, i entre ells l’actual alcalde de El Palomar, Jordi Vila, de Ens Uneix. El president de la institució, Toni Gaspar, ha posat a Vila i la resta d’alcaldes i alcaldesses com a “exemple de treball i dignitat en temps de soroll i trinxeres de distracció política; bones persones respectades per les seues veïnes i veïns”. A tots i totes ha agraït “el que heu fet i com ho heu fet” i els ha convertit en protagonistes del nou claim de la Diputació: “Per sempre alcaldes i alcaldesses com vosaltres”.

 

El reconeixement als responsables locals que acumulen almenys cinc legislatures en el càrrec ha sigut el primer punt de l'ordre del dia del ple de març, intervenint en representació dels homenatjats l'alcalde de Picanya, Josep Almenar, qui feia extensible el reconeixement “a totes les persones que fan un pas avant i treballen pels seus pobles al capdavant de les alcaldies o de qualsevol regidoria”. Jordi Vila rebia de mans del president Gaspar una rèplica de l'escultura ‘Xiqueta llegint’ de l'artista Adrià García Civera, alumne i professor de l'IVAF i becat per la institució provincial. Vila tenia paraules d’agraïment per a la corporació valenciana, i expressava el seu desig “de seguir treballant des d’Ens Uneix pel poble de El Palomar”.

 

Unanimitat en la proposta sobre la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi

 

Per altra banda, el ple de la Diputació aprovava per unanimitat la proposta de Ens Uneix que reclama que la línia de treen Xàtiva-Ontinyent-Alcoi siga inclosa al projecte “Serveis Ferroviaris de Proximitat” del Govern d’Espanya.  La diputada de Ens Uneix, Natàlia Enguix, defenia la proposta de la formació municipalista que reclama que  mentre s’executen les obres de millora de la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi, que suposaran una inversió de 150 milions, s’estudie la seua inclusió en el projecte “Serveis Ferroviaris de Proximitat”; que es recupere de manera imminent les freqüències de la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi anteriors a la pandèmia; i que mentre s'executen les obres de millora s'incorporen noves freqüències per a afavorir la seua utilització.