Pàgines

dimarts, 6 de febrer del 2024

Natàlia Enguix: "Els Moros i Cristians són una manifestació de les nostres arrels de la que s’ha de tenir cura"

 


"Els Moros i Cristians són una manifestació de les nostres arrels de la que s'ha de tenir cura". Així es manifestava la vicepresidenta primera de la Diputació de València i diputada d’Ens Uneix, Natàlia Enguix, durant la celebració de les Festes de Bocairent.

 

Enguix posava aquest dissabte en valor la festa morocristiana acompanyada de la regidora d’Ontinyent, Sayo Gandia, l’alcalde Palomar, Jordi Vila i diversos representants d’Ens Uneix. Tant la vicepresidenta Natàlia Enguix com Sayo Gandia o Jordi Vila donaven les gràcies a l’alcalde de Bocairent, Xavi Molina, per la invitació i "pel magnífic tracte que sempre ens brinda".

 

La jornada en la qual assistien a l’entrada de Moros i Cristians convidats per l’alcalde Xavi Molina començava a la Filà de Marrocs de Bocairent on els i les representants d’Ens Uneix gaudien d’un dinar amb els centenars de festeres i festers, així com també de les marxes mores i cristianes convidats pel director València Turisme. La vicepresidenta Natàlia Enguix qualificava aquesta oportunitat d’una "experiència inoblidable perquè hem pogut comprovar de primera mà com es tracta d’una festa molt oberta on hi ha una alta participació de gent d’altres poblacions el que fa que les festes siguen cada vegada més grans".

 

Així mateix, Enguix aprofitava l’ocasió per posar en valor la festa morocristiana de Bocairent que conserven l’essència "del seu origen" i són, a més, unes festes "que la gent viu molt perquè en una població com Bocairent de prop de 4.000 veïns i veïnes, més de 2500 participen a les festes demostrant que la festa morocristiana forma part del seu ADN".