Pàgines

dijous, 22 de febrer del 2024

L'assemblea d'Ens Uneix aprova participar en la federació de partits municipalistes d'àmbit estatal

 


L’Assemblea General Extraordinària d'Ens Uneix aprovava aquest dimecres que la formació participe en la nova federació de partits municipalistes d’àmbit estatal que va a conformar-se aquest dissabte 24 de febrer a Madrid. L’alcalde d’Ontinyent i Secretari General d’Ens Uneix, Jorge Rodríguez, i la Vicepresidenta 1ª de la Diputació i Secretaria General Local de l’assemblea d’Ontinyent, Natàlia Enguix, intervindran en el congrés constitutiu de la plataforma “Municipalistes", que reunirà a més de 500 carrecs electes independents de tota Espanya. Rodríguez i Enguix acudiran acompanyats dels regidors Paula Soler i Juan Pablo Úbeda, membres també de l’agrupació ontinyentina d'Ens Uneix.

 

En l’assemblea d’Ens Uneix, que tenia lloc a la seu del partit a Ontinyent, la direcció del partit també donava detalls al voltant del recent encontre de càrrecs electes de partits independents de la Comunitat Valenciana que es celebrava a València, i s’abordaven altres aspectes com la gestió a la Diputació de València o la situació de la Mancomunitat de Municipis de La Vall d'Albaida. La trobada del proper dissabte té com a objectiu “transcendir les barreres geogràfiques i partidistes, abordant de front els desafiaments que enfronta el municipalisme en l'actualitat”, objectiu amb el qual s'han programat tres taules redones que serviran com a plataforma per a l'intercanvi d'idees i la identificació d'estratègies  conjuntes. L'enfocament central estarà en la creació de sinergies que enfortisquen el moviment municipalista a nivell estatal.

 

La futura confederació municipalista aspira a representar inicialment a més de 1500 càrrecs electes independents, distribuïts en aproximadament 300 grups polítics diferents. Un dels reptes que s'han marcat els promotors d'aquesta iniciativa és la creació de coalicions electorals en les diferents províncies cara al 2027 per a aconseguir obtindre representació en el major nombre de diputacions provincials possibles. A més, es busca la inserció del municipalisme  independent en institucions clau com la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), així com en les federacions autonòmiques de municipis i províncies.

 

La jornada d’aquest dissabte a Madrid tindrà lloc al Novotel Madrid Center, i començarà a les 11:00 hores amb una tala redona sobre “Reptes, problemàtiques i desafiaments a curt i mitjà termini” amb represtants de municipis com Cartagena, La Linea de la Concepción, Loriguilla o Torrelodones. A les 12:30 tindrà lloc una segona taula titolada “La necessària cooperació i col·laboració per a un municipalisme organitzat”, en la que participarà Jorge Rodríguez, juntament amb els alcaldes i alcaldesses de Calp, Mazarrón, Serranillos del Valle i Agüimes. Posteriorment, a les 13:15 hores, començarà una tercera taula redona titolada “La presència del municipalisme en les Diputacions Provincials i Capítols Insulars: una veu necessària”, en la que participarà Natàlia Enguix, juntament amb diputats provincials de Càdis, Zamora, Palència, Burgos i Girona. Ja per la vesprada, des de les 16:00 donarà inici l’assemblea constituent confederació municipalista, i posterior aprovació d’un  manifest fundacional, estatuts, i les eleccions d’una Executiva i una Comissió de Garantíes.