Pàgines

dimecres, 21 de febrer del 2024

Ens Uneix es felicita que el programa Ontinyent Participa haja estat replicat en més de 30 municipis d’Espanya

 


Ens Uneix es felicita perquè el programa Ontinyent Participa haja estat replicat en més de 30 municipis d’Espanya. Un exemple de bona pràctica democràtica que va posar en marxa el Govern de Jorge Rodríguez en 2013, el qual durant les darreres edicions ha comptat amb un elevat nombre de participació en quant a propostes ciutadanes i votants i que ara mateixa en este 2024 es troba en fase de rebre propostes. En concret, en les 9 edicions ja realitzades del programa ha hagut un total de 43.000 votants i compta ja amb 38 projectes escollits, dels quals s’han executat un total de 37 (el projecte que falta està paral·litzat a petició dels mercaders del Mercat Municipal) i que ja ha suposat una inversió global superior als 4,5 milions d’euros.

Un projecte consolidat a la ciutat d’Ontinyent que, edició rere edició, es situa al voltant d’un 17% de participació front al 4% dels processos participatius que es duen a terme en altres localitats. Aquest programa era posat, precisament en valor, per la regidora Sayo Gandia en declaracions públiques on manifestava que "és un procés del que cal sentir-nos orgullosos perquè fomenta la participació i la implicació de la ciutadania en la construcció de la ciutat d’Ontinyent".

En aquest sentit, la regidora Sayo Gandia posava en valor l’elevat grau d’execució dels projectes guanyadors, els quals es poden consultar a la web www.ontinyentparticipa.es, així com el cost i l’estat d’execució dels mateixos Uns projectes que han permés adquirir desfibril·ladors per a llocs públics, parcs als diferents barris, l’enllumenat de zones molt utilitzades com el Pumptrack, s’ha dotat de més carrils bici la ciutat, s’ha peatonalitzat carrers tan cèntrics com el carrer Sant Antoni, s’han dotat de gronxadors i instal·lació d'una casa de fusta per a l'alumnat amb TEA o s’ha realitzat de reparació i millora en l'ermita de Sant Esteve o s’ha desenvolupat programació de discomòbils a petició del jovent d’Ontinyent.

Així, Sayo Gandia explicava que el programa d’Ontinyent Participa també ha permés que la ciutat també dispose d’una zona per a concerts i festival com és la zona de Tortosa i Delgado. Un espai que, com destacava la regidora "va ser aprovat en un acord plenari, en maig de 2021, sense cap vot en contra. Aquest espai que ara mateixa no pot ser utilitzat per estar en obres la Muralla, però que prompte tornarà a ser una realitat, ha sigut l’escenari de concerts com La Pegatina, Zoo, Los Secretos, Els Catarres o La Habitación Roja".

El programa d’Ontinyent Participa també ha permés repoblar les muntanyes d’Ontinyent, condicionar la senda d’enginyers l’execució de camins segurs a l’Institut de Secundària a l’Estació o la proposta guanyadora per a desenvolupar el projecte tècnic per a millorar l’accés de vianants a l’estació de trens i al cementeri municipal que amb un cost de 18.000€ va xifrar que desenvolupar aquest projecte tindria un cost superior als 2 milions d’euros. Una actuació que, en paraules de la regidora, no s’ha desenvolupat per l’elevat cost de la mateixa i que, a més, explicava que el projecte té un handicap que "és el pontet perquè dificulta moltíssim la realització d’una vorera" encara que la proposta d’Ontinyent participa ja ha estat executada amb eixa informació tècnica de la qual ja disposa l’Ajuntament, quan es puga es "valorarà perquè el Govern sempre pretén complir amb la seua paraula i amb allò que la ciutadania vota".

En aquest sentit, Sayo Gandia incidia que "des d’Ens Uneix i el Govern d’Ontinyent el que volem és executar el nostre programa electoral, atendre a la ciutadania en les seues prioritats i per això cada any apostem per posar en marxa una nova edició d’Ontinyent Participa. En definitiva, volem i anem a seguir treballant, sobretot, per Ontinyent com venim fent des de fa més de 12 anys", concloïa la regidora.