Pàgines

dilluns, 24 de juliol del 2023

Natàlia Enguix proposarà que la festa de Moros i Cristians tinga un tractament igual que el de les Falles a la Diputació de València

 


La diputada d'Ens Uneix a la Diputació de València, Natàlia Enguix, proposarà a la corporació valenciana que la festa de Moros i Cristians tinga el mateix tractament que les Falles, comptant així amb una línia específica d'ajudes als pressupostos de la Diputació.


Enguix feia aquest anunci en la seua visita el passat divendres la localitat d'Oliva, on va gaudir de l'entrada del bàndol cristià de les festes d'aquest municipi de La Safor juntament amb la regidora de Festes d'Ontinyent, Àngels Muñoz, i l'alcaldessa d'Oliva, Yolanda Pastor, qui va confirmar que en agost tornarà la visita per assistir als Moros i Cristians d'Ontinyent.


La diputada d'Ens Uneix explicava que "demanarem que les festes dels Moros i Cristians a la província tinguen una línia específica d'ajudes, com passa amb les Falles. Açò suposarà que les comparses morocristianes legalment constituïdes tinguen accés a ajudes, ja que considerem que en els municipis del sud de la província i altres comarques on es fan estes festes tenen una entitat equivalent a les que tenen les falles en les localitats on estes es desenvolupen".

En paraules de Natàlia Enguix, "els Moros i Cristians són una manifestació de les nostres arrels de la que s'ha de tenir cura i donar una atenció adequada. Tal com passa en les falles, es tracta d'una festa que a més genera ingressos i projecta la imatge dels municipis on es desenvolupa, arribant en alguns casos a tenir un important impacte econòmic en el turisme local", assenyalava. Les ajudes que es plantegen inclouran també el suport a l'assoliment de declaracions d'interés turístic, que en el cas concret d'Ontinyent seria de la d'Interés Turístic Internacional en la que es va treballant a la localitat als últims anys.


La proposta d'Ens Uneix, que serà duta a terme per al seu debat al ple de la corporació valenciana, continua així la línia encetada en l'anterior legislatura per la formació municipalista de suport als Moros i Cristians en la Diputació. En aquest sentit, cal recordar la inclusió d'esta festa en les accions de suport plantejades per la Diputació a les falles per fer front a la Covid-19, o la presentació d'una moció perquè la Diputació reclamara al Govern d'Espanya canvis en la normativa sobre l'ús de la pólvora en els actes festius, atenent una petició expressa de les entitats de festes de Moros i Cristians sobre aspectes com el transport i el maneig de la pólvora, o la fi del monopoli per a vendre-la.