Pàgines

dimecres, 26 de juliol del 2023

Ens Uneix entra al Govern de la Diputació de Valéncia per aplicar el model d’Ontinyent i aïllar l’extrema dreta

 


Ens Uneix entrarà a formar part del Govern de la Diputació de València per aplicar el model d’Ontinyent. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez i la diputada Natàlia Enguix, així ho comunicaven a la militància local en l’assemblea extraordinària celebrada la nit de dimarts en la seu central, al número 73 de l’Avinguda Almaig, on tots dos eren rebuts entre aplaudiments i mostres de suport. “La ciutadania d’Ontinyent i de la Vall d’Albaida ens ha donat l’oportunitat de defensar els seus interessos a València i anem a complir el seu desig perquè són als únics que ens devem”. Així es va expressar Jorge Rodríguez, secretari general d’Ens Uneix, davant la militància i els càrrecs del partit dimarts a la nit.

 

Jorge Rodríguez i Natàlia Enguix explicaven l’acord al que s’ha arribat amb el President de la Diputació, Vicent Mompó, que permetrà a la formació municipalista assumir la vicepresidència primera de la Diputació de València i gestionar les àrees de Cooperació Municipal, Cooperació Internacional, Igualtat, Memòria Democràtica, a més de la nova delegació de Relacions amb la Generalitat Valenciana i Comarcalització.

 

Un acord pel qual Ens Uneix accepta l’oferiment del President Mompó de formar part d’un Govern a la diputació sense Vox, condició que havia fixat Ens Uneix des del primer moment. Enguix passarà a gestionar, entre altres, els plans bianuals d’inversions de la diputació, al qual es destinen prop de 150 milions d’euros, i les subvencions nominatives i directes a municipis i entitats socials de les comarques valencianes. Ens Uneix, per altra banda, ha volgut assumir directament Igualtat i Memòria Democràtica i consensuarà amb Presidència les polítiques de foment d’ús del valencià. “La diputació ha de recuperar presència en el territori i la visibilitat que havia perdut estos anys, perquè és l’única institució supramunicipal que està arrelada al territori i això la ciutadania ho ha de valorar”, han afegit des d’Ens Uneix.

 

L’acord inclou un llistat de 17 inversions directes als municipis governats per Ens Uneix a la Vall d’Albaida, en especial Ontinyent, i l’execució de les obres de millora pendents en distintes carreteres comarcals en esta deplorable. Igualment, el pacte incorpora les demandes a la Generalitat com ara la finalització i obertura del nou hospital i la construcció del Nou Palau de Justícia a Ontinyent, el desdoblament de la CV 60 i de la ronda sud d’Ontinyent per millorar els accessos al nou hospital. Altra de les demandes és la implicació de la Generalitat en el sosteniment del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana que està en construcció a la capital de la Vall d’Albaida. Igualment en els pròxims pressupostos s’incorporarà una partida destinada a potenciar les festes de moros i cristians, com ha es fa en el cas de les falles.

 

Des el partit comarcalista s’ha explicat que “aplicar el model d’Ontinyent vol dir que farem una gestió de les nostres àrees eficient, progressista i defensora en tot moment dels drets i les llibertats de les persones, en especial de les dones. La gent porta ja molts anys votant-nos i sap quin es aquest model de treball, que està més enllà de la vella política i que ha tingut el seu reflex electoral tots estos anys, convertint Jorge Rodríguez en un referent del nou municipalisme”.

 

Natàlia Enguix ha agraït el suport unànim de l’assemblea del partit i avançat que accepta el càrrec per tal de “defensar” els interessos d’Ontinyent i les comarques valencianes: “reprendrem el llegat que va iniciar el propi Jorge Rodríguez en la Diputació de València, i que tanta acceptació va tenir entre els alcaldes i alcaldesses valencianes. No podíem perdre l’oportunitat que els nostres pobles tinguen un pes important a València. Tenim experiència en la gestió i ens sentim legitimats per seguir transformant la Diputació i fer-la moderna i propera als municipis”, concloïa Enguix.