Pàgines

dijous, 20 de juliol del 2023

COMUNICAT D’ENS UNEIX DAVANT L’OFERIMENT DE VICENT MOMPÓ DE FORMAR PART DEL GOVERN DE LA DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA

 


Davant l’oferiment realitzat ahir pel President de la Diputació de Valéncia, Vicent Mompó, per formar part del Govern de la Diputació de Valéncia, per donar estabilitat i aïllar l’extrema dreta, des d’Ens Uneix volem manifestar el següent:

 

Ens Uneix és un partit comarcal i municipalista que té com a principal objectiu millorar la vida de les veïnes i els veïns d’Ontinyent i de la Vall d’Albaida. Baix eixa premissa vam estar dialogant i negociant durant les darreres setmanes amb les distintes forces polítiques representades a la Diputació de València, amb l’excepció de VOX. El resultat de les converses va derivar en la decisió d’Ens Uneix de buscar el recolzament de la resta de partits per investir presidenta a la seua diputada Natàlia Enguix, fet que malauradament no es va produir.

 

A llarg d’aquest temps, Ens Uneix, com a partit de govern, hem mostrat públicament la seua clara voluntat de col.laborar en la governabilitat de la Diputació de València, aportant la nostra experiència tant en la gestió municipal com en la diputació.

 

Igualment, i com hem dit abans, per a nosaltres millorar les condicions de vida del nostre veïnat és el més important i la nostra raó de ser. Per això, en les converses amb els partits exposàrem diverses inversions prioritàries a Ontinyent i la comarca xifrades en 15 milions d’euros, a les qual cal sumar les actuacions de millora carreteres de la nostra comarca, com ara les de Beniatjar, Atzeneta d’Albaida o Bufali. Totes les formacions polítiques que participaren en les negociacions assumiren la necessitat d’executar dites inversions, en un territori clarament infrafinançat.

 

Una vegada elegit el nou president, i després de conéixer l’oferta de Vicent Mompó per formar part del Govern de la Diputació de València, amb una vicepresidència primera i la gestió d’aquelles àrees que considerem més adients, des d’Ens Uneix creguem que la nostra presència en el Govern de la diputació és més important que mai. Perquè la nostra tasca pot ser de gran ajuda per als pobles i ciutats de les comarques valencianes però sobretot perquè impedeix l’accés de formacions com ara VOX al Govern de la diputació.

 

Per tot el que s’ha exposat, des d’Ens Uneix hem transmés hui al president Mompó les nostres demandes d’inversions a Ontinyent i la comarca. Igualment, li hem expressat la necessitat que l’acord vaja més enllà de la Diputació de València i que incloga actuacions que són competència de la Generalitat Valenciana, però que estem convençuts que el President, Carlos Mazón, assumirà com a pròpies tenint present que es tracta d’inversions que corresponen per dret a Ontinyent, com ara la finalització i obertura del nou Hospital General, la gestió de la qual ha se continuar sent pública; la construcció del nou Palau de Justícia; el desdoblament de la ronda sud que dona accés al nou hospital, i per descomptat l’execució del desdoblament de la carretera CV 60. Així mateix reclamem la creació del Clúster del Tèxtil Autonòmic, amb seu a Ontinyent, i la implicació directa de la Generalitat en la gestió del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana que a hores d’ara està construint-se a Ontinyent amb fons públics. 

 

Per a finalitzar, volem informar que aquest acord serà exposat a la militància i els càrrecs institucionals del partit el proper dimarts, a la seu d’Ens Uneix a Ontinyent.