Pàgines

divendres, 28 de juliol del 2023

La 1ª tinenta-alcalde d'Ontinyent, Natàlia Enguix, es converteix en vicepresidenta 1ª de la Diputació i dirigirà Cooperació Municipal i Igualtat i Memòria Democràtica

 


La 1ª tinenta d’alcalde d’Ontinyent, Natàlia Enguix (Ens Uneix), es convertia aquest divendres en vicepresidenta 1ª de la Diputació de València, on dirigirà l’àrea de Cooperació Municipal i delegacions com les d’Igualtat i Memòria Democràtica. Així es ratificava al Ple de la Diputació de València, reunit en sessió extraordinària, on s’aprovava un organigrama que s’ha ratificat en un decret del president de la Diputació, Vicent Mompó, s’inclou el detall de les matèries que gestionarà Natàlia Enguix.

 

Així, dins l’àrea de Cooperació Municipal estan els Plans Provincials de Cooperació i els Plans Estratègics, amb la direcció i gestió dels programes per a optimitzar els recursos municipals i alleujar la despesa dels ajuntaments i mancomunitats. Per altra banda, també gestionarà l’assistència tècnica i material als ajuntaments perquè puguen realitzar les infraestructures i els equipaments públics bàsics dels municipis. Altra matèria integrada en esta àrea és la de les ajudes a les polítiques d’habitatge en els municipis, tot prestant l’assistència tècnica i material necessària per al desenvolupament de les promocions d’habitatge públic protegit.

 

Igualment, Enguix gestionarà de forma directa les ajudes per a la restauració d’immobles de caràcter historicoartístic d’interés local i per a la restauració del patrimoni moble dels municipis; les ajudes per a la restauració i conservació d’immobles pertanyents o utilitzats per societats musicals; i la coordinació amb la Generalitat Valenciana en matèria de transferències i mancomunitats, amb l’objectiu d’aprofitar sinergies, eliminar duplicitats i millorar la coordinació entre les administracions. Aquest apartat inclou la relació institucional de la Diputació amb les mancomunitats. Per altra banda, també gestionarà la Cooperació Internacional, que inclou l’elaboració i execució dels programes en matèria de cooperació internacional, així com la seua avaluació, supervisió i justificació.

 

Dins d’esta gran àrea que dirigeix Natàlia Enguix s’inclou també la delegació específica d’Assistència Jurídica i Tècnica als Municipis, Assessorament i Defensa en Judici, que gestionarà la diputada Paz Carceller. Per altra banda, dins de l’àrea de Benestar Social que dirigirà Inmaculada González, Natàlia Enguix serà responsable de la Delegació específica d’Igualtat i Memòria Democràtica, que entre altres coses dirigirà els programes d’Igualtat i Diversitat, els de Families, i els aspectes relacionats amb la Memòria Democràtica.

 

Natàlia Enguix feia una valoració molt positiva del pacte al que s’ha arribat, posant en valor “l’experiència que té l’equip d’Ens Uneix en el municipalisme i en la institució que va presidir Jorge Rodríguez”, on Enguix porta anys treballant primer com a secretària, després com a assessora, diputada i ara vicepresidenta 1ª.  “Volem exportar el model d’Ontinyent, que venim aplicant des de fa 12 anys, un model d’èxit a nivell comarcal i municipalista, que tracta de beneficiar als pobles, i amb les delegacions que tenim pensem que podem aportar moltissim”.

 

El president Mompó ha destacat la bona sintonia amb Ens Uneix “perquè parlem la mateixa llengua, la del municipalisme, que va més enllà de les esquerres i les dretes”, i mostrava la seua satisfacció per la incorporació de Natàlia Enguix, destacant la seua experiència en la institució en l’etapa de Jorge Rodríguez com a president i la seua capacitat “per a aportar molt ara com a vicepresidenta al Govern Provincial”. Des d’Ens Uneix s’ha recordat que per acceptar l’oferiment s’han hagut de complir d’algunes premisses que Ens Uneix considera prioritàries i fonamentals per mantenir el suport al president de la Diputació i al Partit Popular, com la no entrada de Vox al govern de la Diputació o la incorporació de tot un seguit d’inversions que es consideren necessàries a La Vall d’Albaida, per un import total de 15 milions d’euros.