Pàgines

divendres, 26 de febrer de 2021

Natalia Enguix acusa "d'imprevisió" a la Conselleria per no haver inclòs el servei de diàlisi d’Ontinyent en la licitació de febrer de 2020

 

La portaveu de la Vall Ens Uneix a l’Ajuntament d’Ontinyent, Natàlia Enguix, va denunciar al Ple Municipal d’Ontinyent la "imprevisió" de la Conselleria de Sanitat davant la interrupció de la prestació del servei de diàlisi a Ontinyent. Enguix acusava de "falta d’interés" a la Conselleria cap als pacients de la capital de La Vall d’Albaida perquè en febrer de 2020 es van traure a concurs 4 lots del servei de diàlisi a 4 departaments de Salut. En concret, es va licitar el servei a Vinaròs; Arnau de Vil·lanova, La Fe i l’Hospital General per un import de 86 milions d’euros per a un total de 734 pacients.

La portaveu es preguntava "si els 20 pacients d’Ontinyent i La Vall d’Albaida no cabien en esta nova licitació". En paraules d’Enguix, la decisió de no incloure el servei de diàlisi d’Ontinyent a este nou contracte demostra una "falta d’humanitat" per part de la Conselleria i del "Govern del Botànic que suposadament venia a salvar vides", però que "ha acabat convertint-se en un partit deshumanitzat, on les persones sols són números" i incidia que "no és pot abandonar a les persones amb una malaltia".

Enguix també denunciava que el no haver inclòs el servei de diàlisi d’Ontinyent en el nou contracte "demostra que per a la Conselleria de Sanitat hi ha ciutadans de primera i segona" i que "està clar que els pacients d’Ontinyent són considerats població de segona". Així mateix, ha lamentat que la interrupció del servei es vulga tapar amb l’anunci de la inclusió de la diàlisi dintre de la cartera de serveis del Nou Hospital perquè "no és cap novetat, sinó més bé una obvietat. Ja es donava per fet que la construcció d’un hospital no anava a portar una reducció dels serveis sanitaris a la ciutat".

Des de La Vall ens Uneix es demana a la Conselleria que "articule una solució al problema, que tant preocupa i condiciona als veïns d’Ontinyent i d’altres poblacions de La Vall d’Albaida, que reben el servei de diàlisi amb una freqüència quasi diària" perquè com es demostra amb la licitació del febrer de 2020 "ha hagut temps perquè la Conselleria traguera a concurs el servei o, fins i tot, per a gestionar-lo directament".