Pàgines

dimecres, 10 de febrer del 2021

La Vall Ens Uneix reclama a Sanitat el manteniment del servei de la diàlisi a Ontinyent

El diputat provincial de La Vall Ens Uneix per Ontinyent, Joan Sanchis, ha reclamat a la Conselleria de Sanitat el manteniment del servei de diàlisi a la ciutat, la supressió del qual s’ha anunciat esta setmana des del Govern Valencià. Sanchis ha explicat que "l'Alcalde va reaccionar només conèixer la notícia demanant una reunió d’urgència per exigir a la Conselleria una solució a la problemàtica de desplaçaments que genera la situació a la vintena de pacients que rebien aquest servei a la ciutat. Una reunió que mantindrà el proper dilluns via telemàtica amb la Secretària Autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, i la Sotsdirectora General de Planificació i Organització Assistencial, Cristina Ruiz”.

 

Joan Sanchis destacava que des de La Vall Ens Uneix "anem a donar tot el suport a l’Alcalde en les reivindicacions per donar resposta a la problemàtica que es presenta a estes persones, que s'han vist de la nit al matí en una situació que perjudica la qualitat de l’atenció sanitària que venien rebent, per qüestions contractuals i gestions de la Conselleria amb empreses, que en cap cas deurien afectar-les”, assenyalava. El diputat ha recordat que la competència absoluta sobre la Sanitat Pública a la Comunitat Valenciana, i per tant també sobre el servei de diàlisi a Ontinyent i la seua supressió,  és de la Conselleria de Sanitat.

 

Sanchis lamentava que des del grup municipal de Compromís a  Ontinyent “s’haja adoptat una actitud oportunista i insolidària, quan allò que cabria esperar d’una oposició responsable és que donara suport a l’exigència de restitució del servei posant-se del costat de l’Ajuntament i criticant a qui te les competències, que és la Secretària Autonòmica de Salut Pública, del seu partit. En lloc d’això, el portaveu de Compromís fa gala del seu ja habitual cinisme i prefereix criticar a l’Alcalde, que es qui ha aconseguit la reunió amb la Conselleria, per no delegar estes gestions. El fet que les assumisca el propi alcalde demostra la importància que li dona el Govern d’Ontinyent a la Sanitat, i voler marejar tirant balons cap a l’Ajuntament enlloc de reclamar responsabilitats a qui les té, que és el Govern València de PSOE i Compromís, és d’un nivell polític molt baix”, concloïa.