Pàgines

dilluns, 4 de desembre del 2023

Ens Uneix no assistirà a cap ple de la Mancomunitat fins que es conforme el nou govern de l’entitat

 


La formació municipalista Ens Uneix no assistirà al plenari de la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida fins que es conforme el nou govern de l’entitat, que deuria haver-se aprovat a un plenari fa més d’un mes, d’acord amb allò que estableix la normativa. Cal recordar que el president de l’entitat, l’alcalde d’Albaida Alejandro Quilis, va ser nomenat al seu càrrec el passat 27 de setembre. Més de 2 mesos després, Quilis continua sense convocar el plenari de formació del nou govern, però si que ha convocat un ple “extraordinari i urgent” per a aprovar aquest dilluns el compte general de l’exercici 2022.

 

Des d’Ens Uneix es considera que “és un total sense sentit, i no és de rebut” esta convocatòria, “ja que l’ordre lògic de les coses és conformar la junta de govern en un plenari d’autoorganització, després establir les responsabilitats i competències dels diferents membres, i finalment ja aprovar tot allò que les majories decidisquen”. Ens Uneix recorda que “vam fer un esforç per la governabilitat votant al seu dia al candidat de Compromís, però la falta de lideratge derivada dels problemes interns d’aquest partit en el seu pacte en Albaida han creat un problema que Quilis ha de resoldre”, i adverteixen que “la confiança i la paciència tenen un llímit”.

 

Cal recordar que Ens Uneix ja feia públic públicament a finals d’octubre que mantenir la demora en l’organització de la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida suposava incomplir la Llei 7/1985 de 2 d’abril Reguladora de les Bases de Règim Local. En concret, l’aplicació de l’article 38 d’aquesta llei comporta que ple d’organització de la Mancomunitat s’hauria d’haver convocat, com a màxim, 30 dies després del ple que va servir per nomenar l’alcalde d’Albaida Alejandro Quilis com a president, el passat 27 de setembre, “un termini que s’ha exhaurit ja fa setmanes”.

 

Els municipalistes recorden que “vam rebre una proposta de Compromís per conformar el govern, ja els vam dir que no era apropiada, i nosaltres també els vam fer arribar una proposta. Però enlloc de resoldre aquest punt fonamental, convoquen un ple d’urgència i a última hora una reunió sense ni tan sols haver consesuat hores i propostes. Pensem que no és manera de fer les coses, i mentre no siga per conformar govern no participarem d’estes convocatòries”, assenyalen.