Pàgines

dimecres, 20 de juliol del 2022

La Diputació sol·licitarà la gratuïtat de la línia de tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi a petició de la Vall Ens Uneix

 


La Diputació de València sol·licitarà la gratuïtat de la línia de tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi mentre duren les obres de modernització a petició de la Vall Ens Uneix. Així s’acordava aquest dimarts al plenari de la Diputació de València amb els vots a favor de Compromís i PSOE.

 

El diputat Joan Sanchis defensava una moció que tenia com a principal objectiu "posar en el debat públic la necessitat d’apostar pel transport públic, en aquest cas a través de la gratuïtat". Una proposta manifestava Sanchis que "no anava molt mal encaminada" quan  durant el debat de l’Estat de la Nació el president del Govern anunciava la gratuïtat dels abonaments de rodalies i mitja distància de Renfe.

 

El diputat de La Vall, Joan Sanchis, ha recordat durant la defensa de la moció que la gratuïtat és una mesura "que ja està aplicant-se en Europa com, per exemple, Alemanya que està afavorint el transport públic amb la bonificació de les tarifes". En aquest sentit, Sanchis incidia que la gratuïtat es demana perquè "la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi ve sofrint un oblit secular per part de totes les administracions públiques des de fa molts anys i s’ha degradat a uns nivells inimaginables sofrint cancel·lacions i reducció de freqüències".

 

En aquest sentit, la Diputació acordava donar suport al projecte d’ADIF que preveu una inversió de 150 milions d’euros per a la modernització de la línia Xàtiva-Ontinyent i Alcoi i  "sol·licitava que la inversió s’execute de manera prioritària per garantir així un servei públic de qualitat a la ciutadania de la província i que es recuperen les freqüències de la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi prèvies a la pandèmia de la Covid-19". Tanmateix, també s’acordava que la Diputació instara al Govern de l’Estat a transferir la competència de la xarxa de rodalies al Govern de la Generalitat Valenciana, i que aquesta transferència vinga acompanyada d’un finançament just i adequat per poder donar a la ciutadania el servei que es mereix".

 

Uns acords "necessaris" perquè, tal i com exposava Sanchis "sinó hi ha connexions acabarem perdent població. La Vall d’Albaida i les comarques d’interior anem a defensar el nostre tren, el tren que és de totes i tots".

 

El diputat recordava que en el plenari d’aquest dimarts ha quedat demostrat que la Vall Ens Uneix "és l'única veu que defensa els interessos de la ciutadania de la Vall d’Albaida, perquè som els qui portem a la Diputació la veu de la comarca. Ho vam dir a l’inici de la legislatura i ho mantenim: venim a defensar i donar veu als pobles de la Vall d’Albaida".