Pàgines

dimarts, 28 de setembre del 2021

La Vall Ens Uneix reclama l’abolició de la prostitució per assolir la igualtat real entre dones i homes

La Portaveu del Grup Municipal de La Vall ens Uneix a l’Ajuntament d’Ontinyent, Natàlia Enguix, ha presentat una moció al plenari municipal per tal que Ontinyent s’unisca a la xarxa de ciutats lliures de tracta de dones, xiquets i xiquetes destinades a la prostitució, així com per exigir a les administracions superiors l’aplicació de la llei que persegueix la tracta de dones.

 

La moció presentada a petició de l’Associació Feminista local Gira-sols Morats, en paraules d’Enguix, vol posar en el centre del debat “que la prostitució és igual a violència de gènere i explotació sexual de les dones i, per això, deu ser abolida si volem construir realment una societat en igualtat”. En aquest sentit, la portaveu i regidora d’Igualtat a l’Ajuntament d’Ontinyent ha defensat la necessitat de treballar per abolir la prostitució perquè "reglamentar-la i regular-la legitima les relacions asimètriques i organitza un sistema de subordinació i dominació sobre les dones. No podem plantejar-nos com a societat regular la prostitució perquè regular aquesta forma d’explotació és reglamentar una violació dels Drets Humans".

 

Enguix insistia que un país que defensa la igualtat de les dones i homes "no pot afavorir la instal·lació de les màfies de la prostitució amb lleis permissives". Per tot açò, La Vall ens Uneix presenta esta moció en la qual es proposa que Ontinyent s’adherisca a la Xarxa de Ciutats Lliures de la Tracta de Dones, Xiquets i Xiquetes a la Prostitució i que s’exigisca al Govern central i a la nostra comunitat autònoma que s’aplique realment la llei.

 

A més a més, el text de la proposta inclou, entre d’altres qüestions, que es dissenyen campanyes per sensibilitzar a la població que la prostitució és una forma de violència i on es visibilitze al denominat eufemísticament client, en actor responsable i còmplice actiu en aquesta forma de violència.