Pàgines

dimarts, 24 de novembre del 2020

La Vall Ens Uneix reclama a la Generalitat més suport econòmic al comerç i l’hostaleria davant la crisi de la Covid-19

El grup provincial de La Vall Ens Uneix ha reclamat a la Generalitat Valenciana un major suport econòmic al sector del comerç i l’hostaleria davant els efectes de la crisi de la Covid-19. El diputat de la formació comarcalista a la Diputació de València, Joan Sanchis, ha presentat una moció al ple de la corporació valenciana on s’exigeix a l’administració autonòmica un major suport a les reivindicacions del sector “davant una situació molt delicada i que requereix d’accions fermes, concretes i reflectides amb la necessària dotació pressupostària: diners i no només paraules", manifestava. Una moció a la qual queda palès que les ajudes autonòmiques convocades en octubre no podran beneficiar directament al sector en poder incloure’s només accions executades fins desembre, ajudes que encara no s'han resolt.

El regidor recordava que el passat 30 d’octubre es va presentar un projecte de pressupost autonòmic per a 2021 “s'oblida del sector del comerç i l'hostaleria”, assenyalava. Així es constata en el fet què el pressupost de 2021 sols contempla un increment del 0,8% respecte del 2020 per al pressupost destinat al foment del comerç, quan aquest representant el 13% del PIB autonòmic i suposa més de 210.000 llocs de treball directes", destacava.

Davant això, “són molts els ajuntaments que han destinat recursos econòmics per donar suport al comerç i l’hostaleria amb programes per incentivar el consum, donant ajudes als autònoms o suspenent les taxes per l'ocupació de via pública. Però les ajudes convocades el passat 21 d’octubre per la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per a les administracions locals en matèria de comerç i artesania per la Covid-19 “no podrà beneficiar directament el sector donat el principi d'anualitat del pressupost municipal i el fet que vagen a resoldre's entre novembre i desembre.

Així les coses, i mentre altres sectors si tenen en l’horitzó de 2021 un suport més explícit, el comerç i l'hostaleria estan oblidats en les previsions per a un any que tot apunta a que va a seguir sent duríssim", manifestava.

Per tot això, el grup provincial ha portat al ple de la Diputació de València una moció on es demana el suport d’aquesta a les reivindicacions del sector del comerç i l'hostaleria de la Comunitat Valenciana; exigir a la Conselleria l'increment al Pressupost per a l'any 2021 de les partides destinades al foment del Comerç i l’Hostaleria; i instar a la Generalitat que publique una nova convocatòria per a  2021 d'ajudes a les administracions locals per donar continuïtat a polítiques municipals d'incentivació del consum i la promoció econòmica. “En moments d’incertesa els nostres comerciants i hostalers reclamen i mereixen la certesa de que les administracions estan al seu costat, perquè són una part vital de la nostra economia i també del nostre futur”, concloïa.