Pàgines

divendres, 27 de novembre del 2020

La Vall Ens Uneix es felicita perquè la Conselleria “haja pres exemple” de la campanya de xecs consum d’Ontinyent

La Vall Ens Uneix s’ha felicitat perquè la Conselleria d’Economia “haja pres exemple” de la campanya de xecs consum “Tornem Junts” posada en marxa a Ontinyent fa 5 mesos per incentivar el consum al comerç urbà mitjançant bons de consum. Amb aquest mateix objectiu, el conseller d’Economia, Rafa Climent, anunciava ahir a les Corts Valencianes una nova línia d’ajudes per import de 10 milions d’euros, cofinançada al 50% per la Direcció General de Comerç i els ajuntaments valencians, que s’aprovarà en breu via decret.

 

Des de La Vall Ens Uneix, el també regidor de Promoció Econòmica d’Ontinyent Pablo Úbeda, mostrava la satisfacció del seu grup ja que “Ontinyent torna a marcar el camí, en aquesta ocasió amb una campanya que ha estat un èxit a les dues primeres fases, on s’ha posat en circulació xecs per valor d’un milió d'euros i que ara obri una tercera. Esperem que la campanya de la Generalitat es concrete i es pose en marxa el més ràpidament possible, i que l’acceptació siga tan alta com la que hem tingut amb la nostra iniciativa local a Ontinyent”, manifestava.

 

Pablo Úbeda ha destacat la importància del suport al sector del comerç i l’hostaleria davant els efectes de la crisi de la Covid-19, i la plasmació de mesures de suport que ha reclamat en aquest sentit La Vall Ens Uneix a la Generalitat Valenciana. Una demanda que es plasmava a la moció presentada pel diputat de la formació comarcalista a la Diputació de València, Joan Sanchis, i també pel propi Pablo Úbeda al ple de l’Ajuntament d’Ontinyent d’aquest dijous.

 

A la moció s’exposa que el projecte de pressupost autonòmic per a 2021 “augmenta la partida per a la indústria, però s'oblida del sector del comerç i l'hostaleria”, com es constata en el fet què sols contempla un increment del 0,8% respecte del 2020 per al pressupost destinat al foment del comerç, “quan aquest representant el 13% del PIB autonòmic i suposa més de 210.000 llocs de treball directes", destacava.

 

Úbeda lamentava que al ple del passat dijous Compromís per Ontinyent no recolzara la iniciativa “i tot per no haver de reclamar davant un Conseller del seu partit una reivindicació legítima i justificada del sector del comerç i l’hostaleria, que necessiten un major suport per part de les grans administracions en moments tan delicats com els que vivim”, manifestava.

 

dimarts, 24 de novembre del 2020

La Vall Ens Uneix reclama a la Generalitat més suport econòmic al comerç i l’hostaleria davant la crisi de la Covid-19

El grup provincial de La Vall Ens Uneix ha reclamat a la Generalitat Valenciana un major suport econòmic al sector del comerç i l’hostaleria davant els efectes de la crisi de la Covid-19. El diputat de la formació comarcalista a la Diputació de València, Joan Sanchis, ha presentat una moció al ple de la corporació valenciana on s’exigeix a l’administració autonòmica un major suport a les reivindicacions del sector “davant una situació molt delicada i que requereix d’accions fermes, concretes i reflectides amb la necessària dotació pressupostària: diners i no només paraules", manifestava. Una moció a la qual queda palès que les ajudes autonòmiques convocades en octubre no podran beneficiar directament al sector en poder incloure’s només accions executades fins desembre, ajudes que encara no s'han resolt.

El regidor recordava que el passat 30 d’octubre es va presentar un projecte de pressupost autonòmic per a 2021 “s'oblida del sector del comerç i l'hostaleria”, assenyalava. Així es constata en el fet què el pressupost de 2021 sols contempla un increment del 0,8% respecte del 2020 per al pressupost destinat al foment del comerç, quan aquest representant el 13% del PIB autonòmic i suposa més de 210.000 llocs de treball directes", destacava.

Davant això, “són molts els ajuntaments que han destinat recursos econòmics per donar suport al comerç i l’hostaleria amb programes per incentivar el consum, donant ajudes als autònoms o suspenent les taxes per l'ocupació de via pública. Però les ajudes convocades el passat 21 d’octubre per la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per a les administracions locals en matèria de comerç i artesania per la Covid-19 “no podrà beneficiar directament el sector donat el principi d'anualitat del pressupost municipal i el fet que vagen a resoldre's entre novembre i desembre.

Així les coses, i mentre altres sectors si tenen en l’horitzó de 2021 un suport més explícit, el comerç i l'hostaleria estan oblidats en les previsions per a un any que tot apunta a que va a seguir sent duríssim", manifestava.

Per tot això, el grup provincial ha portat al ple de la Diputació de València una moció on es demana el suport d’aquesta a les reivindicacions del sector del comerç i l'hostaleria de la Comunitat Valenciana; exigir a la Conselleria l'increment al Pressupost per a l'any 2021 de les partides destinades al foment del Comerç i l’Hostaleria; i instar a la Generalitat que publique una nova convocatòria per a  2021 d'ajudes a les administracions locals per donar continuïtat a polítiques municipals d'incentivació del consum i la promoció econòmica. “En moments d’incertesa els nostres comerciants i hostalers reclamen i mereixen la certesa de que les administracions estan al seu costat, perquè són una part vital de la nostra economia i també del nostre futur”, concloïa.

dimarts, 10 de novembre del 2020

La Vall Ens Uneix insta a la Diputació a donar suport als municipis afectats pels requeriments de la inspecció de treball

El portaveu del La Vall Ens Uneix en la Diputació de València, Joan Sanchis, ha instat a la corporació valenciana a donar suport als municipis de menys de 5000 habitants de la província front als requeriments de la Inspecció de Treball que els reclamen l'execució de tràmits que poden derivar en el pagament de quantitats d’entre 17.000 i 24.000 euros. Estes quantitats corresponen als costos de les cotitzacions dels tècnics especialitzats que estos ajuntaments van contractar en virtut de convenis amb la Diputació per tal de permetre als ajuntaments menuts disposar a temps parcial de tècnics com arquitectes o enginyers.

 

La Tresoreria de la Seguretat Social va considerar que estos tècnics estaven treballant com a “falsos autònoms" i devien estar d’alta a la Seguretat Social, amb els costos que això comporta. Aquest criteri s’ha imposat als tribunals i ha estat avalat pel Tribunal Suprem, de manera que es reclama als municipis que es facen les corresponents sol·licituds d’alta amb efectes retroactius i l’ingrés de les quotes que pertoquen, considerant-se "infracció greu" amb les corresponents multes en cas contrari. 

 

Joan Sanchis explicava que “és una situació complexa davant la qual la Diputació no pot mirar a altre costat, i més tenint en compte que els ajuntaments afectats ho són en virtut d’uns convenis que se’ls va plantejar des de la pròpia Diputació. Els pagaments que es reclamen tenen uns terminis curts en el temps, i s’ha d'oferir una solució d’urgència per evitar que estos municipis, que ja de per si tenen poca liquidesa per fer front a pagaments com estos, i més en uns temps als quals la gestió econòmica està afectada per la situació que estem vivint amb la covid-19”, assenyalava.

 

Davant això, La Vall Ens Uneix demana que s’impulse un acord global que done suport a tots els municipis afectats (al voltant de 180 a tota la provincia i 30 d’ells a La Vall d’Albaida), incloent també la reclamació al Ministeri d’Hisenda perquè torne als ajuntaments l’IVA que se'ls va cobrar de forma indeguda en determinar-se que els tècnics van exercir com a treballadors per compte d’altre i no per compte propi. Joan Sanchis incidia en la importància “d'estar al costat dels ajuntaments menuts, ja que bona part de l’essència i el sentit de la Diputació  de València és donar suport a estos municipis”, i de l’interès de reprendre el projecte de les oficines comarcals de tècnics mancomunats per tal d’avançar en esta línia.