Pàgines

dimarts, 22 de setembre del 2020

Joan Sanchis: “La politica d’Abalos contra el despoblament es suprimir horaris del tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi”


“S’omplin la boca parlant de la reducció d’emissions i de la lluita contra el despoblament a l’Espanya buida, però després el Ministre Abalos pren mesures com suprimir horaris del tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi”. El portaveu de La Vall Ens Uneix a la Diputació de València, Joan Sanchis, denunciava en estes paraules l’actitud del Govern Central respecte de la línia de ferrocarril, que manté les reduccions d’horaris i trens introduïdes durant el període de confinament. Sanchis anunciava que la formació comarcalista presentarà mocions perquè els ajuntaments on està representada reclamen al Govern Central una aposta decidida per la línia “en lloc de destruir-la a poc a poc, dificultant el seu ús per justificar el seu tancament”.

 

En paraules de Joan Sanchis “el que estan fent és una aberració, perquè per un costat es parla d’objectius de l’Agenda 2030 i de lluita contra l’efecte hivernacle, es venen en televisió com un govern que defèn el medi ambient i que és sensible amb el despoblament dels pobles menuts, però en la pràctica el Ministeri de Transport i Mobilitat de José Luis Abalos actua de forma ben diferent: mantenen una retallada del 50% als trens de mitja i llarga distància que ens deixa amb 2 trens per anar i 2 per tornar, eliminant, a més, el tren del matí que empraven molts universitaris per acudir al nostre Campus. A més a més, en reduir els trens, és concentren els passatgers, el que en l’actual situació no té cap sentit. És intolerable”, manifestava.

 

El diputat de La Vall Ens Uneix apuntava que “únicament es fan algunes actuacions de manteniment, però allò que es necessita és una aposta seriosa. No poden pretendre guanyar diners amb els serveis públics, estem parlant d’un servei essencial per a la ciutadania”. Sanchis recordava que l'alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez junt amb els d'Alcoi i Xàtiva ha remés cartes i realitzat reunions amb responsables de Generalitat i Ministeri per salvar la línia; i que l’Ajuntament d’Ontinyent ha impulsat un servei d'autobús gratuït que permet als usuaris i usuàries anar del centre urbà a l'estació de tren i a la inversa sense cap cost.

 

A més, La Vall Ens Uneix ha donat suport a les propostes i participat a les mobilitzacions de la plataforma “Indignats amb Renfe", “i ara no queda altra que seguir mobilitzant-se. La ciutadania ha de prendre nota de qui actua i pren decisions amb pressupost a la mà i qui s’ompli la boca i després degrada els serveis públics, i després votar en conseqüència”, concloïa.