Pàgines

dissabte, 27 de juny del 2020

La Vall Ens Uneix qualifica de "populista i antidemocràtica" l'exigència de PP i Compromís de deixar sense publicitat els mitjans de comunicació

La portaveu de la Vall Ens Uneix, Natàlia Enguix, considera “antidemocràtic i insolidari” que el PP i Compromís reclamaren en l'últim ple municipal que s'eliminaren les partides destinades a inserir publicitat en els mitjans de comunicació i ha convidat als dos partits a ser “coherents” perquè “vostés són els primers a voler aparéixer en els mateixos mitjans de comunicació als quals ara els neguen el finançament necessari per a sobreviure en plena pandèmia”.

En aquest sentit, Enguix ha qualificat de “populista i antidemocràtic” deixar sense finançament públic als mitjans de comunicació que són bàsics en tot sistema democràtic. Segons Enguix, “sembla mentida que PP i Compromís, en una actitud mesquina i populista hagen oblidat tan ràpid el paper que els periodistes i els mitjans han jugat en la crisi del Covid-19 i que "ha sigut a través d'ells com les institucions hem pogut mantindre informada a la població en plena pandèmia".

A més, recordava, “totes les administracions, incloent les que actualment dirigeixen PP i Compromís, disposen de partides per a publicitat institucional, que són les que permeten que la ciutadania conega les campanyes i iniciatives que els afecten o de les quals es poden beneficiar. Ja està bé de demonitzar la publicitat, perquè ella, per exemple, és la que permet que participen més persones de les ajudes a autònoms o els xecs Tornem Junts, mesures de les quals es pot beneficiar la ciutadania només si s'assabenta que es posen en marxa", destacava.

Enguix recordava també “que cada euros de publicitat institucional permet que els i les periodistes cobren a final de mes i puguen mantindre la seua activitat. Sense mitjans de comunicació no hi ha democràcia, i aquesta crisi també els posa en perill a ells. I perdre'ls, per descomptat, no seria positiu per a ningú, primerament per a les famílies de les persones que treballen en aquests, però també per al conjunt de la societat, que només disposaria dels mitjans oficials per a informar-se, promovent-se a més l'auge de mitjans amateurs que en massa casos creen confusió i desinformació. Sense mitjans de comunicació tots i totes seríem menys lliures, i la premsa local és molt necessària en municipis com el nostre”, concloïa Natalia Enguix.