Pàgines

dilluns, 17 de juny del 2024

Natàlia Enguix posa de relleu el paper de l’escola pública en la defensa de la llengua durant la Trobada d’Escoles en Valencià

 


La vicepresidenta 1ª de la Diputació i diputada del partit judicial d’Ontinyent per Ens Uneix, Natàlia Enguix, posava aquest diumenge de relleu el paper de l’escola pública com a espai de defensa de la llengua, en el transcurs de la Trobada d’Escoles en Valencià de La Vall d’Albaida per a alumnat d’Infantil i Primària, que tenia lloc a Otos.

 

En aquesta jornada, segona part d’una cita que vivia divendres passat a Ontinyent una primera Trobada adreçada a alumnat de Secundària i Batxillerat, Enguix mostrava el suport de la Diputació de València a la organització, “amb un treball que ha estat molt gran especialment per part de les pares i mares de l’AMPA d’Otos i l’escola pública del poble, a més també de donar l’enhorabona a la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la defensa i ús del Valencià”.

 

Enguix explicava que “com tots els anys, la Diputació ha comptat amb un stand de normalització lingüística que és un referent a les trobades. Ha estat un dia fantàstic per a les famílies, els xiquets i xiquetes i el professorat, i també estem feliços de què es facen activitats com aquestes als nostres pobles de La Vall d’Albaida perquè donen molta vida als municipis menuts”.

 

La diputada d’Ens Uneix destacava que des d’esta formació “apostem pel valencià, la llengua que usem a La Vall d’Albaida al nostre dia a dia, i que no ha deixat d’estar en perill, encara que s’hagen canviat algunes situacions. Portem anys de lluita però hem de continuar lluitant i l’única eixida és mitjançant l’escola pública. El Valencià és la nostra llengua i la nostra identitat”, concloïa.