Pàgines

divendres, 21 de juny del 2024

Ens Uneix demana al PP que reactive el cofinançament als municipis de les activitats de «CulturArts»

 




La formació municipalista Ens Uneix demana al Partit Popular al Govern de la Generalitat Valenciana que reactive el cofinançament als municipis valencians de les activitats del programa “CulturArts”

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, Àlex Borrell, d’Ens Uneix, explicava que la paralització del cofinançament de l’Institut Valencià de Cultura de les activitats del programa “CulturArts”, que afecta a tots els municipis de la província, i entre ells Ontinyent. Borrell exposava que al cas de la capital de La Vall d’Albaida, “estem en les modalitats A, de teatre i dansa, i B, de música, i les ajudes d’aquest programa ens estaven permetent apostar per una política cultural més potent per a ser pol d’atracció per a altres localitats també mitjançant la cultura”.


El regidor ontinyentí avançava que la seua formació durà una moció al ple per demanar al Partit Popular “que reconsidere el seu plantejament i aposte per mantenir una línia d’ajudes que estava funcionant molt bé i que és necessària per potenciar la cultura als municipis”. 

 

 

dilluns, 17 de juny del 2024

Natàlia Enguix posa de relleu el paper de l’escola pública en la defensa de la llengua durant la Trobada d’Escoles en Valencià

 


La vicepresidenta 1ª de la Diputació i diputada del partit judicial d’Ontinyent per Ens Uneix, Natàlia Enguix, posava aquest diumenge de relleu el paper de l’escola pública com a espai de defensa de la llengua, en el transcurs de la Trobada d’Escoles en Valencià de La Vall d’Albaida per a alumnat d’Infantil i Primària, que tenia lloc a Otos.

 

En aquesta jornada, segona part d’una cita que vivia divendres passat a Ontinyent una primera Trobada adreçada a alumnat de Secundària i Batxillerat, Enguix mostrava el suport de la Diputació de València a la organització, “amb un treball que ha estat molt gran especialment per part de les pares i mares de l’AMPA d’Otos i l’escola pública del poble, a més també de donar l’enhorabona a la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la defensa i ús del Valencià”.

 

Enguix explicava que “com tots els anys, la Diputació ha comptat amb un stand de normalització lingüística que és un referent a les trobades. Ha estat un dia fantàstic per a les famílies, els xiquets i xiquetes i el professorat, i també estem feliços de què es facen activitats com aquestes als nostres pobles de La Vall d’Albaida perquè donen molta vida als municipis menuts”.

 

La diputada d’Ens Uneix destacava que des d’esta formació “apostem pel valencià, la llengua que usem a La Vall d’Albaida al nostre dia a dia, i que no ha deixat d’estar en perill, encara que s’hagen canviat algunes situacions. Portem anys de lluita però hem de continuar lluitant i l’única eixida és mitjançant l’escola pública. El Valencià és la nostra llengua i la nostra identitat”, concloïa.

dilluns, 10 de juny del 2024

La Font Jordana acull el primer esmorzar de germanor entre Ens Uneix i Units per Agullent

 


La Font Jordana d’Agullent acollia aquest dissabte un esmorzar de germanor entre Ens Uneix i Units per Agullent, dos formacions independents de la Vall d’Albaida. Durant l’acte, que reunia prop de mig centenar de persones comptava amb la participació de l’alcalde d’Ontinyent i líder d’Ens Uneix, Jorge Rodríguez, i la vicepresidenta de la Diputació de València, Natàlia Enguix, qui estaven acompanyats d’alcaldes, alcaldesses; regidores i regidors d’Ens Uneix de la Vall d’Albaida i d’Units per Agullent, així com de militants de la formació ontinyentina.

 

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que "Units per Agullent és un partit germà del nostre, que volem que es sume al projecte municipalista. Un encontre que va a permetre’ns treballar conjuntament i el més important, que la nostra ciutadania cada vegada tinga una veu més forta i eloqüent en les diferents administracions supramunicipals" perquè "hem pogut veure el excel·lent treball que realitzen des d’Units per Agullent per millorar la vida dels seus veïns i veïnes".

 

En la mateixa línia, es pronunciava la vicepresidenta Natàlia Enguix, qui manifestava la connexió entre les dos formacions al tenir "una filosofia molt comuna: som un partit municipalista i el que volem és el benestar del nostre poble. Estem farts de la polarització de la política i on volem trobar punts d’encontre, on tots els partits municipalistes de la comarca de la Vall d’Albaida anem units per ocupar així administracions supramunicipals, que veritablement miren pels interessos i necessitats de la ciutadania com estem fent des de la Diputació de València".

 

Durant l’acte que servia per intercanviar impressions i conèixer més sobre la localitat agullentina, també es pronunciava la portaveu municipal d’Units per Agullent, Aurora Sanchis Espí, qui feia d’amfitriona d’una jornada en el marc incomparable del parc de la Font Jordana on estava acompanyada per membres del grup com Elena Ferri, Joaquín Galbis, Jose Pastor o Rubén Ramos. Així, Sanchis feia  una "valoració molt positiva" de la jornada perquè "hem estat tractant entre altres temes les preocupacions que tenim en Agullent, com la instal·lació de plantes fotovoltaiques i l’apertura del tant esperat Centre de Dia". En aquest sentit, Sanchis incidia que som dos formacions independents però que "tenim com a nexe d’unió treballar units pel benestar dels nostres pobles".

 



divendres, 7 de juny del 2024

Ens Uneix i Units per Carcaixent estudien vies de col·laboració per al futur

 


La vicepresidenta 1ª de la Diputació de València i portaveu d’Ens Uneix a la corporació valenciana, Natàlia Enguix, rebia esta setmana una representació de regidores i regidors de la formació Units per Carcaixent, encapçalats per Ana Calatayud, portaveu del seu grup municipal.

 

Natàlia Enguix manifestava que “”hem explicat a les regidores i regidors de Carcaixent les possibilitats que ofereix la Diputació de València per donar suport a les iniciatives de tots els ajuntaments de la província. Des de la vessant política, hem intercanviat impressions sobre allò que ens uneix a ambdúes formacions, que és el treball per les persones que habiten als nostres municipis, posant-les per davant de tot i anant més enllà de divisions ideològiques”.

 

Ana Calatayud explicava que “ha estat una reunió molt productiva on hem parlat de necessitats que considerem prioritàries per a Carcaixent, parlant d’algunes propostes que tenim i que traslladarem a l’equip de govern de Carcaixent en aspectes com l’ús dels fons del Pla Obert de la Diputació. També hem comptat amb l’assessorament d’Ens Uneix per marcar estratègies de futur a seguir en l’àmbit de la política local. Hem parlat de diverses possibilitats que tenim de col·laboració en el futur, ha estat una reunió satisfactòria”, remarcava.

 

dijous, 6 de juny del 2024

Natàlia Enguix rep en la Diputació de València als regidors de Sueca per Davant

 


La vicepresidenta 1ª de la Diputació de València i portaveu d’Ens Uneix a la corporació valenciana, Natàlia Enguix, es reunia aquest dimarts amb una representació d’edils de l’Ajuntament de Sueca, integrants de la formació “Sueca per Davant”. En l’encontre, al que assistien Julián Saez, 1er tinent d’alcalde; Noelia Benedito, 4ª tinent d’alcalde, i la regidora d’Igualtat i Sanitat, Sari Saez, es parlava sobretot d’assumptes relacionats amb infrastructures, instal·lacions esportives i cooperació municipal, així com d’igualtat i memòria democràtica, per tal d’articular accions en les que la Diputació de València puga donar suport a l’Ajuntament de Sueca.

 

Natàlia Enguix manifestava que “com a Vicepresidenta 1ª de la Diputació hem pres nota de les reivindicacions dels regidors de Sueca per Davant i els hem aconsellat al voltant de com aprofitar els mecanismes de suport que la Diputació de València posa a l’abast dels ajuntaments. Com a portaveu d’Ens Uneix els anime a continuar treballant amb la mateixa energia i capacitat reivindicativa pel seu poble, ja que partits com Sueca per Davant que posen a les persones per davant de les ideologies són molt necessaris en un context polític cada volta més polaritzat”.

 

Julián Saez destacava que “a Sueca per Davant som un dels partits que estem implicant-se en la Unió Municipalista des del primer moment, i com a partit independent, és una sort tenir en la Diputació a una persona com Natàlia Enguix, amb la que hem tingut bona sintonia des del primer dia, que ens escolta i a la que li agraim les facilitats donades en una reunió on va haver un bon ambient de cooperació”.