Pàgines

dilluns, 27 de maig del 2024

La Unió Municipalista s’estructura en la Província d’Alacant

 


La confederació de partits independents Unió Municipalista celebrava el passat dissabte a Muro d'Alcoi la seua primera reunió provincial d'Alacant. En aquest esdeveniment van participar al voltant d'un centenar de càrrecs públics de partits i agrupacions d'electors de caràcter municipalista de tota la província. L'objectiu de la reunió va ser acordar la formació del comité provincial i dels comités dels partits judicials de la província, així com establir les línies de treball i estratègies per als pròxims anys, fins a les eleccions locals i autonòmiques de maig de 2027.

Durant la trobada, Gabriel Tomás, regidor a l'Ajuntament de Muro d'Alcoi, va ser nomenat coordinador provincial d'Unió Municipalista a Alacant, una proposta realitzada per FEPAL, la federació de partits locals de la Comunitat Valenciana. A més, es van incorporar al comité provincial d'Unió Municipalista a Alacant membres de diferents partits com Ángel Mollá (Muro d'Alcoi); Xelo Cascant (Muro d'Alcoi); Javier Pérez (Callosa del Segura); Juan Carlos Pérez (Dénia); Pepa Masiá (Dénia); Paco Toni Palomares (El Campello); Rebeca Merchán (Calp); Juan Manuel del Pi (Calp); José Juan Server (Alacant); Santiago de Munck (Alacant); Israel Vergara (Elda) i Salvador Marcet (Villajoiosa); Mari Carmen Sala (Els Poblets). Aquesta llista s'ampliarà en els pròxims dies amb la incorporació d'altres membres de grups municipalistes de la província.

La reunió va estar presidida pel president nacional d'Unió Municipalista i alcalde de Nules (Castelló), David García, juntament amb l'alcalde d'Ontinyent (València), Jorge Rodríguez, la vicepresidenta de la Diputació de València, Natalia Enguix, i el secretari general de FEPAL, José Juan Server.

Durant la jornada, es va recordar el passat 24 de febrer, dia en què es van congregar a Madrid els partits municipalistes d'Espanya, en unes jornades que van comptar amb la participació de prop de 500 representants de partits municipalistes.

José Juan Server va destacar que “la unió és el futur del municipalisme”. Natalia Enguix va subratllar la importància de “centrar els nostres esforços en els nostres territoris”. Jorge Rodríguez va assenyalar que “una de les qüestions que ens resulta més interessant és el poder compartir experiències” i va afegir que “si es posa per damunt l'interés general de la ciutadania que representem, tot és possible”. David García va afirmar que “no som conscients de la magnitud d'aquest moviment, és el projecte polític més ambiciós de la democràcia espanyola” i va apostar per “la política d'unir, de col·laborar i d'ajudar”.

El principal objectiu del recentment triat comité provincial serà formar equips en els comités dels diferents partits judicials de la província, amb la finalitat de treballar de manera coordinada per a enfortir la Unió Municipalista a Alacant.