Pàgines

dimarts, 21 de maig del 2024

El vot d'Ens Uneix fa que la Diputació es posicione en favor de l'ensenyament en valencià

 


El vot de la portaveu del grup d'Ens Uneix en la Diputació de València, Natàlia Enguix, era decisiu en el ple de la corporació valenciana celebrat aquest dimarts perquè aquesta es posicione en favor de l'ensenyament en valencià. L'acord, que va comptar amb els vots favorables dels diputats de PSPV-PSOE, Compromís i Ens Uneix, i en contra de Partit Popular i Vox, acorda que la Diputació de València inste el Consell a retirar de la tramitació parlamentària la seua proposició de llei sobre llibertat educativa, així com a realitzar una política educativa que evite arraconar el valencià a les aules i que estiga allunyada del conflicte i de les lluites lingüístiques passades i superades.


A més a més, s'acorda que els serveis jurídics de Diputació elaboren i presenten, en el moment procedimental oportú de tramitació de la llei, les al·legacions necessàries per a evitar la discriminació del valencià a les aules; que la Diputació done suport a les manifestacions educatives del pròxim dia 23, i a donar comptes d'aquest acord a les Corts Valencianes, al Consell de la Generalitat Valenciana i als Ajuntaments de la província de València.


Natàlia Enguix manifestava que "des d'Ens Uneix defensarem sempre tot allò en què creguem. Per això estem duent a terme polítiques de progrés en àrees de gestió com Igualtat o Memòria Democràtica, i per això, com sempre hem cregut en el valencià com a element clau de la nostra identitat com a poble, hem votat perquè la Diputació de València es posicione en defensa del seu ensenyament. No ens amaguem, defensem el valencià i ho hem demostrat votant a favor d'aquesta moció, i reivindicant una aposta per la normalització lingüística i l'educació en valencià, perquè mentre que l'ús normal del castellà està plenament garantit, en el cas de la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana són necessàries mesures actives per a incentivar-ne la promoció", assenyalava.