Pàgines

divendres, 19 de gener del 2024

Vilallonga demana ajuda a la Diputació per a tirar avant el seu centre de dia

 

La vicepresidenta primera i diputada de Cooperació de la Diputació de València, Natàlia Enguix, s'ha reunit amb l'alcalde de Vilallonga, Juanjo Sanchis, amb l'objectiu de conéixer les necessitats del municipi de la Safor, així com els projectes prioritaris que l'ajuntament vol dur a terme durant els pròxims anys, en el marc d'un Pla Obert d’Inversions que assigna 1.440.000 euros a Vilallonga.

Entre les prioritats expressades per l'alcalde de Vilallonga, acompanyat en la reunió pel regidor de Comerç i Turisme, José Ripoll, destaca la construcció d'un nou centre de dia. “Es tracta d'una reivindicació que els veïns de la localitat realitzen des de fa temps. Nosaltres tenim ja diverses idees, però necessitem col·laboració per a poder redactar el projecte i tirar-lo avant”, ha declarat Juanjo Sanchis. Davant esta petició, la vicepresidenta primera Natàlia Enguix ha afirmat que “som conscients de l'important que és el projecte per a la població de Vilallonga, per això, i encara que no és competència nostra, estudiarem la seua proposta i farem tot el possible per a ajudar-los”.
 
Un altre dels projectes del municipi que s'han tractat durant la trobada és el de ‘Murals de reconeixement a dones singulars de Vilallonga’. “L'objectiu és posar en valor a dones significatives en la història del poble mitjançant murals situats en diferents façanes del municipi”, ha remarcat l'alcalde. Sanchis també ha explicat el que pretén fer enguany amb el festival musical ‘Festillop’, el festival de rock local que se celebra des de 2015. “Enguany volem donar-li la volta i convertir-ho en un festival inclusiu, que aposte per la igualtat incrementant la participació femenina”.
 
Les dos iniciatives han sigut ben acollides per Natàlia Enguix, que també és la responsable de l'àrea d'Igualtat en la Diputació de València, i que ha assegurat que “des de la institució podem col·laborar en estos projectes a través de les subvencions específiques per a polítiques d'Igualtat”.
 
Quant a la resta d'actuacions que l'ajuntament planeja desenvolupar al llarg dels pròxims anys, la vicepresidenta primera ha recordat que Villalonga “disposarà d'1.400.000 euros del Pla Obert d’Inversions de la Diputació i de totes les facilitats quant a terminis i el procés de tramitació dels projectes per a portar-los avant”. El municipi de la Safor rebrà 324.000 euros més que en la passada legislatura, al que caldrà sumar la partida corresponent del Fons de Cooperació Municipal, al qual el govern provincial ha donat continuïtat amb un pressupost inicial de 40 milions d'euros que podrà ampliar-se durant l'exercici.