Pàgines

dilluns, 15 de gener del 2024

Natàlia Enguix demana a PP i PSOE que voten a favor del Dret Civil perquè garantirà "llibertat, igualtat i major benestar i justícia"


 

"El reconeixement constitucional del Dret Civil Valencià va més enllà d’una qüestió de legalitat. Va de llibertat, de democràcia i d’igualtat entre homes i dones.  Va dels seus drets i de la necessitat d’aconseguir majors quotes de benestar i justícia". Així reclamava la vicepresidenta 1a de la Diputació de València i diputada provincial per Ens Uneix, Natàlia Enguix, que PP i PSOE voten a favor de la reforma de l’article 49 de la Constitució que permetria la recuperació del Dret Civil valencià durant la concentració organitzada per l’associació Juristes Valencians (AJV).

La concentració que va reunir autoritats polítiques i socials a la Plaça dels Furs va comptar també amb la participació de militants i alcaldes i alcaldesses d’Ens Uneix. Durant l’acte, Natalia Enguix incidia que amb el reconeixement constitucional del Dret Civil Valencià "no volem ser més que ningú però tampoc menys que altres territoris que tenen reconegut el seu propi dret civil". En aquest sentit, Enguix demanava que "tant el PSOE com el PP voten a favor de recuperar el Dret Civil Valencià" per ser un "sistema normatiu molt avançat per l’època foral, respectuós amb les dones i els seus fills i filles, i que les valencianes i els valencians volem actualitzar per tal de continuar amb eixe esperit igualitari i modernitzador".


Durant l’acte, la vicepresidenta també anunciava que aquest dilluns la Diputació de València aprovaria una declaració institucional en favor del Dret Civil Valencià perquè "els partits polítics voten a favor dels drets civils de les valencianes i els valencians" i recordava que la Diputació de València és una de les institucions que s’ha posicionat en favor de recuperar el Dret Civil Valencià on "les forces polítiques aprovàrem una moció donant suport a les lleis forals que els valencians i les valencianes ens donarem".

Natalia Enguix, aprofitava també l’ocasió per agrair al president d’AJV, José Ramón Chirivella, "per estar sempre al costat dels interessos, els anhels i les esperances del poble valencià".