Pàgines

dijous, 28 de setembre del 2023

L’aposta d’Ens Uneix per la pluralitat a la Mancomunitat de La Vall d’Albaida permetrà a Compromís governar amb la vicepresidència primera del Partit Popular

 


L’aposta d’Ens Uneix per la pluralitat a la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida permetrà a Compromís governar l'ens comarcal amb la vicepresidència primera del Partit Popular. El ple d’investidura celebrat aquest dimecres a la seu de l'ens comarcal a Ontinyent servia per fer valdre la capacitat de decisió d’Ens Uneix, “una força central capaç d'entendre's amb tots els partits en benefici de la ciutadania, de governar en la Diputació amb el Partit Popular i de facilitar una presidència de Compromís a la Mancomunitat", destacava Jorge Rodríguez, alcalde d'Ontinyent i secretari general d’Ens Uneix.

 

Jorge Rodríguez explicava després de la sessió que “hem estat treballant en tot moment per tractar d’aconseguir el màxim consens, acceptant tant la proposta de que haguera una presidència compartida entre Compromís i PP com la de que haguera una presidència rotatòria on cada partit tinguera la presidència un any. Com cap d’estos extrems van ser possibles, vam decidir seguir el full de ruta anunciat a la ciutadania i vam votar el candidat de Compromís, Alejandro Quilis, però al seu torn facilitant la vicepresidència del Partit Popular, perquè entenem que s’ha de reflectir la pluralitat dels vots de la ciutadania".

 

Cal recordar que des d’Ens Uneix es valorava positivament el plantejament fet prèviament al plenari per Alejandro Quilis, i la coincidència en aspectes claus com la necessitat de comptar amb un equip tècnic estable a la Mancomunitat per millorar la gestió, i establir una fulla de ruta prioritària on es revisen els estatuts per garantir una representativitat millor proporcionada per als municipis. Després de confirmar-se la presidència i vicepresidència, Jorge Rodríguez feia una crida “a seguir treballant per a arribar a acords en la constitució de la Junta de Govern, una junta que reflectisca també la pluralitat que pensem que ha d’haver en un òrgan que ha de ser més de gestió que de debat polític". En aquest sentit, la composició de la Junta de Govern proposada per Ens Uneix comptaria amb 13 membres, incloent Partit Popular (4), Compromís (3, incloent al President), Ens Uneix (3) i PSPV-PSOE (3).

 

Jorge Rodríguez destacava que “des d’Ens Uneix allò que fem sempre és donar suport a aquells que pensem que van a defensar millor els interessos d’aquells i aquelles que nosaltres representem, de la ciutadania d’Ontinyent i dels 6 municipis de La Vall d’Albaida on estem representats, de la ciutadania que ens ha votat, però també de la que no. Hem d’estar per damunt de la vella política i posar per damunt de tot l’interés de la ciutadania”, concloïa.