Pàgines

divendres, 11 d’agost del 2023

Natàlia Enguix: “El PSPV li va oferir un sou a Jorge Rodríguez amb la condició que no es presentara a l'Alcaldia d'Ontinyent"

 

La vicepresidenta primera de la Diputació de València i secretaria General d’Ontinyent Ens Uneix, Natàlia Enguix, ha revelat aquest divendres que "el PSPV li va oferir un sou a Jorge Rodríguez amb la condició de quedar-se en casa i que així no montara una candidatura per presentar-se a l’alcaldia d’Ontinyent i no fora un rival polític".

Així ho ha exposat durant una entrevista a Les Notícies del Matí d’Àpunt Medi on ha incidit que els socialistes "van deixar perdre un lider com Jorge Rodríguez, un alcalde que ha aconseguit tres majories absolutes. Totes i tots sabem el carisma que té". Durant l’entrevista, la vicepresidenta també ha respost a les acusacions de la síndica del PSPV en Les Corts, Rebeca Torró, al afirmar que "ella és la persona menys indicada per a parlar. A ella si la va comprar el PSPV" perquè "va trair al seu alcalde per un lloc a l’administració autonòmica. Gràcies a eixa traïció  ha sigut secretaria autonòmica i consellera".

Enguix ha incidit que Torró "mai s’ha presentat a unes eleccions municipals perquè no ha volgut competir amb Jorge Rodríguez ja que sabia que perdria" i que quan ho ha fet a nivell autonòmic i en Ontinyent "ha quedat per darrer del PP i de Compromís. Sols s’ha dedicat a perdre eleccions", concloïa. Durant l’entrevista, la vicepresidenta també ha revelat que en 2018  "que al principi feia d’intermediària i negociava que Jorge Rodríguez es quedara. Anava a València i a Madrid per reunir-se amb Ábalos", després va "convocar una assemblea amb els militants a esquenes de l’alcalde Jorge Rodríguez per dir tot el contrari".

En l’entrevista, Natàlia Enguix, ha exposat que durant les negociacions per a la Diputació de València va ser el "PSPV qui no va voler negociar amb nosaltres" exposant el "menyspreu cap a Jorge Rodríguez. No pots convidar a una ministra a Albaida i que no passe per Ontinyent, que és la capital de la comarca", remarcava.

Així, Enguix recordava que amb el PP, el ara president Vicent Mompó "va vindre i es va negociar amb ell directament des del primer dia. Si vols ser president que menys que vindre", ha manifestat la vicepresidenta. Cal recordar que durant les negociacions, el candidat socialista Carlos Fernández Bielsa no es va desplaçar fins la capital de la Vall d’Albaida en cap de les 3 reunions que es van celebrar. No obstant això, incidia que "no tenim temps en dedicar-nos a barallar-nos amb el PSPV. Nosaltres ens hem dedicat durant 5 anys a treballar de manera dedicada a Ontinyent i a la comarca de la Vall d’Albaida i els resultats estan ahí. Som un partit que no li devem pleitesia a ningú en València ni en Madrid".

 

Legislatura 2023-2027 Diputació de València

 A les Notícies del Matí d’Àpunt, la vicepresidenta Natàlia Enguix també ha exposat les línies d’acció a desenvolupar durant la legislatura 2023-2027 a la Diputació de València. En concret, ha anunciat que va a continuar-se amb el model que va encetar Jorge Rodríguez en 2015 incidint en la creació d’oficines comarcals de la Diputació de València. "Volem crear oficines comarcals. Fer un model comarcal de Diputació on sigam nosaltres els que isquem de València i anem als pobles i les comarques". 

Així mateix, Enguix també ha incidit que "no perillen les subvencions a les associacions de memòria democràtica" I ha mostrat interés per treballar per la memòria oral amb el Museu Valencià d’Etnolgoia (ETNO). La vicepresidenta, que durant molts anys ha treballat amb víctimes de violència de génere i durant la legislatura 2019-2023 va ser regidora d’Igualtat a Ontinyent, ha defés la formació per a la policia local i els/les agents que treballen amb les víctimes de violència de gènere. En aquest sentit, Enguix ha deixat clar que "sóc una persona progressista, d’esquerres i també de centre".


Contenció a l’extrema dreta

Enguix preguntada per la possibilitat d’aprovar uns pressupostos amb el suport de Vox, ha exposat que s’intentarà pactar amb qui siga, també amb Compromís i el PSPV. Així ha incidit que "és el diputat d’Ens Uneix el que permet que  no entre Vox a aquesta institució". Cal recordar que el diputat per la Vall d’Albaida es va decidir per 17 vots entre el partit comarcalista Ens Uneix i el PP. 


MIRA AL SEGÜENT ENLLAÇ: 
Entrevista Completa a la vicepresidenta Natàlia Enguix