A la moció, La Vall Ens Uneix demana que el ple municipal mostre el seu suport a esta persona i transmeta el recolzament al al Departament de Servei Socials i a les accions que puga emprendre per defensar l’honorabilitat del seu company. Igualment, proposa que el ple “condemne fermament” els atacs “contra un treballador municipal amb diversitat funcional que és un exemple d’inclusió i de bon fer”. Igualment, es proposa que el ple demane a la Junta Directiva de l’Associació Veïnal del Barri el Llombo una disculpa pública cap al treballador atacat en l’article.
A més a més, es demana que la revista del Llombo publique íntegrament el text de la moció, on també es reprodueix l’escrit del departament municipal fet públic el passat 15 d’octubre en defensa d’aquest treballador. En aquest escrit, entre altres coses, les companyes i companys de l’afectat apunten que « afirmar que una persona amb diversitat intel·lectual no és capaç de tenir responsabilitats o aprendre és obtús i irresponsable, i no voler ajudar-lo és insolidari”, o que “és indecent” suggerir que aquest treballador no pot obrir i tancar el centre, supervisar els elements elèctrics i electrònics o organitzar l’espai, quan les seues companyes i companys saben “que és molt responsable, treballador i cuidadós amb les tasques que li assignen i amb les persones amb les quals es relaciona”.
Al text també apuntaven que “qualsevol errada seua, com la de qualsevol altra persona que comença en un treball, es mereix suport i rectificació amable. Si s'hagueren comunicat les dificultats que hi havien, s’hauria donat més suport, evitant fer un dany innecessari”. A l’escrit, que fa seu La Vall Ens Uneix i que es proposa que també faça seu el Ple de l’Ajuntament, també es destaca que el treballador atacat “te una vida familiar i social com la de qualsevol i la seua integració laboral passa pel suport de totes les persones que li’l vulguen donar”.
Natàlia Enguix qualificava els atacs de “absolutament lamentables”, afegint que “tal com també s’apunta a l’escrit del departament de Serveis Socials, com a societat estem obligades a oferir a cada persona un lloc al seu si en condicions que permeten la seua total integració social, sense discriminació o prejudicis. Totes les persones som responsables en major o menor mesura de benestar de les altres i, per tant, també de la seua situació d’exclusió. Efectivament, si volem avanços socials autèntics i permanents cal ser crítics amb la desigualtat i intolerants amb els actes discriminatoris com el que ha comés la Junta Directiva de l’Associació Veïnal del Llombo”, concloïa.