Pàgines

dilluns, 12 de juliol del 2021

La Vall Ens Uneix destaca que el nou accident a la CV-60 demostra la urgència del desdoblament

El diputat comarcal per La Vall Ens Uneix a la Diputació de València, Joan Sanchis, ha destacat que el nou accident registrat el passat divendres a la CV-60, a l’altura de Castelló de Rugat, "demostra com d’urgent és desdoblar una carretera que va construïr inicialment per a ser autovia, i que  a hores d’ara és tota ella un punt negre”.

 

El diputat recordava què han passat de més de 15 anys des que Generalitat i Ministeri van signar l’acord pel qual Foment es feia càrrec d'acabar l'Autovia Central (A 7/CV-40) i el Consell l’autovia CV-60, al doble tram de 20 quilòmetres entre Terrateig i l’Olleria. Ara, en 2021, “la situació d’inseguretat és tan greu que la pròpia Conselleria ha col·locat radars i limitat la velocitat a 80 kilòmetres per hora en alguns trams, davant l’enorme risc de colisions frontals que existeix. Això és reconèixer el perill d’una carretera pensada per circular amb velocitat d’autovia, però no en doble sentit”, apuntava.

 

Joan Sanchis afegia que esta connexió “no sols és clau per a la seguretat dels nostres veïns, veïnes i turistes, sinó també per al futur econòmic de la comarca”, ja que “és l’eixida més directa dels productes de La Vall d’Albaida a la costa i a tot el corredor mediterrani, una volta es connecte amb l’autopista AP7”. A més a més, afegia, “també és una importantísima via de connexió interna entre els propis pobles de la comarca”, assenyalava.

 

Des de La Vall Ens Uneix es demana a la Conselleria d’Obres Públiques que faça tot allò possible per traure endavant quant abans i sense dilacions esta reclamació de tants anys i que tant està costant de fer realitat”, afegia, “una infrastructura, la manca de la qual està costant vides humanes i impedint un millor desenvolupament econòmic per als nostres municipis”, concloïa.