Pàgines

dimarts, 20 de juliol del 2021

La Diputació aprova una ampliació de 1’36 milions d’euros del Fons de Cooperació per a La Vall d’Albaida atenent una petició de La Vall Ens Uneix

La Diputació de València ha aprovat una ampliació de 1’36 milions d’euros del seu Fons de Cooperació Municipal per a la comarca de La Vall d’Albaida, que d’aquesta manera arribarà a 5’19 milions en 2021. Es tracta d’una ampliació que ve derivada d’una moció presentada el passat mes d’Abril pel diputat Joan Sanchis, de La Vall Ens Uneix, on es reclamava l’ampliació d’aquest fons per als municipis valencians menors de 5.000 habitants, tenint en compte l’existència d’un romanent positiu de tresoreria per part de la corporació valenciana, i les dificultats econòmiques d’estos municipis.

 

Joan Sanchis recordava que “des de La Vall Ens Uneix ja venim demanant que s’atenga als ajuntaments de les localitats amb menys habitants, perquè a Espanya és un fet objectiu i contrastat la falta de finançament de les administracions locals, i especialment els municipis menuts. Estos ajuntaments es veuen diàriament obligats a afrontar despeses extraordinàries, ja que són l’administració més propera i la primera a la qual s’acudeix per demanar ajuda i resposta. A més a més assumeixen competències que a sovint son impròpies, i a tot açò hem d’afegir els problemes per a fer front als efectes de la Covid-19 i també per poder atendre a les necessitats de crèdit existents per poder tramitar i acollir-se a subvencions”, assenyalava.

 

Finalment, la Diputació aprovava una ampliació del Fons de Cooperació per a tots els ajuntaments de la província, inclosos els de més de 5.000 habitants, que al cas de La Vall d’Albaida es tradueix en els referits 1’36 milions d’euros. Amb aquest increment, que permet arribar a una aportació de 5’19 milions per a la comarca en 2021, se supera en 869.000 euros l’aportació del Fons de Cooperació Municipal destinada per la corporació valenciana en l’any anterior per a la comarca. Des de La Vall Ens Uneix s’ha destacat “la important tasca en defensa dels municipis que està duent a terme el Diputat Joan Sanchis, que en aquest cas s’ha traduit en un benefici directe per a tots els ajuntaments de la província en general i en aquest increment de 1’36 milions d’euros per a La Vall d’Albaida en particular”.