Pàgines

dijous, 21 de maig del 2020

La Vall Ens Uneix recorda que l’Alcalde va convocar dilluns el Pacte per la Sanitat i creu fora de lloc una convocatòria partidista


La Vall Ens Uneix ha recordat que l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, va anunciar este dilluns la convocatòria del Pacte per la Sanitat per tal d’abordar tant la cartera de serveis del futur hospital com la seua posada en funcionament amb les associacions, partits i entitats sociosanitàries. Per això considerem que està fora de lloc i és una deslleialtat que ara es plantege una iniciativa partidista que òbviament allunya l’hospital de l’àmbit institucional.

Així mateix, lamentem que els partits polítics que formen el Govern del Botànic (PSPV-PSOE, Compromís i EU) siguen els primers a generar una controvèrsia innecessària, i vullguen utilitzar de manera partidista la construcció del nou hospital d'Ontinyent. Nosaltres som partidaris de mantenir en l'àmbit institucional i sociosanitari un assumpte de tanta transcendència com és el nou hospital, una reivindicació històrica de tota la societat ontinyentina que els partits polítics que donen suport al Govern valencià volen apropiar-se indegudament.

Cal recordar que fou el nostre Alcalde, Jorge Rodríguez, qui, en un moment polític ben diferent de l'actual i quan la institució autonòmica era contrària a la construcció del nou centre o a donar participació a la societat, hagué de convocar un Pacte per la Sanitat amb la finalitat d'unir forces i reivindicar la construcció del nou centre.

Afortunadament, la situació actual és ben distinta. Les institucions autonòmica i local han impulsat el projecte i han fet possible que la construcció del nou centre hospitalari siga a hores d’ara una realitat. Per tant, considerem que qualsevol necessitat d'informació del que serà el nou Hospital no hauria d'eixir de l'àmbit institucional per tal d’evitar que cap força política tinga la temptació d'atribuir-se un èxit que és del conjunt de la ciutadania d’Ontinyent.

A més, des de la Vall Ens Uneix no tenim cap motiu per a posar en dubte la tasca de la Conselleria de Sanitat respecte del nou hospital i, per tant, ens sorprèn en gran manera que siguen els seus propis companys de partit i de govern els qui, enmig de l’Estat d’Alarma, posen en qüestió la posada en funcionament del nou Hospital d'Ontinyent sense cap motiu aparent.

No obstant això, aquesta setmana l'Alcalde d'Ontinyent ha convidat formalment a la consellera de Sanitat, Anna Barceló, a una sessió extraordinària del Consell Veïnal -al qual es convidarà als partits polítics i les entitats sociosanitàries de la ciutat-, i que és l’òrgan on regularment s'aborden qüestions relatives al nou hospital d'Ontinyent amb un esperit de consens envejable. La data i l’hora de la reunió es fixarà en el moment que la consellera o la persona en qui delegue puga atendre la invitació formulada pel nostre l’Alcalde.