Pàgines

dimecres, 21 d’agost del 2024

Natàlia Enguix destaca la rellevància de la festa dels Moros i Cristians d’Ontinyent com a atractiu turístic autonòmic de primer nivell

 


La Vicepresidenta 1ª de la Diputació de València, Natàlia Enguix, ha destacat la rellevància de la festa de Moros i Cristians d’Ontinyent “com a atractiu turístic de primer nivell per a tota la Comunitat Valenciana. Al mes d’agost pocs esdeveniments com aquest tenen lloc a Espanya, capaços d’atraure les mirades i despertar l’admiració nacional i internacional, i la Diputació ha de col·laborar en allò que puga amb una festa d’esta rellevància”. Així ho manifestava aquest dimecres al transcurs del lliurament a la comparsa Marineros, la qual havia sol·licitat l’ajuda de la Diputació per a la impressió dels 5.000 programes explicatius de la capitania cristiana que es repartiran aquest divendres entre el públic assistent a l’Entrada de Moros i Cristians ontinyentina.

 

Enguix assistia al lliurament dels programes al president de la comparsa, José Campos, i la capitana cristiana de 2024, Lucia Gil, els quals agraïen el suport de la vicepresidenta primera i l’atenció a seua demanda. La Vicepresidenta 1ª recordava que la Diputació obrirà en setembre el termini perquè totes les comparses de Moros i Cristians puguen sol·licitar ajudes econòmiques per a finançar les seues activitats, una volta es publique en el BOP el decret amb les ajudes a les festes de moros i cristians aprovades per la corporació valenciana. Natàlia Enguix recordava que una volta es publique al BOP, les comparses podran sol·licitar una ajuda directa de 500 euros amb la qual volem que els Moros i Cristians tinguen el mateix tractament que tenen les Falles per part de la Diputació, que amb esta convocatòria disposarà un total de 200.000 euros per donar suport a la festa de Moros i Cristians.