Pàgines

dimarts, 23 d’abril del 2024

Ens Uneix reclama “altura de mires” per no convertir la Mancomunitat en un espai d’enfrontament entre partits

 


La formació municipalista Ens Uneix a Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida ha reclamat “altura de mires” a la resta de partits per no convertir la Mancomunitat en un espai d’enfrontament polític. La formació municipalista lamenta el gir en la posició de Compromís, que havia anunciat la seua predisposició a formar part del govern de l’entitat, i que en la sessió plenària d’aquest dilluns de la Mancomunitat es tiraven arrere en aquest plantejament.

 

El secretari d’Organització d’Ens Uneix a La Vall d’Albaida, Jordi Vila, lamentava “que no s’estiga entenent que la Mancomunitat allò que requereix és el màxim consens per gestionar els serveis que volem que aquesta entitat oferisca a la ciutadania. El que hauriem de fer tots i totes és un acte de responsabilitat, i convertir aquest òrgan en un espai de confrontació política no ho és. Ens ratifiquem en la idea de què el que cal és un govern amb tots els partits amb veritables ganes de treballar per la comarca, quants més partits sigam al govern més fàcil seria rellançar la Mancomunitat, que deuria ser l’objectiu comú”.

 

Igualment, Vila apuntava que el canvi de posicionament de Compromís “no té sentit, ja que el contingut íntegre de la modificació de la Llei de Mancomunitats que han argumentat per al gir encara es desconeix. A més a més, Compromís presideix o copresideix a hores d’ara diverses mancomunitats en tot el territori valencià, i ara per coherència deurien fer el mateix en aquestes, cosa que dubtem que es vaja a produir”.

 

En definitiva, apuntava Jordi Vila, “PSPV-PSOE i Compromís han ostentat la presidència i vicepresidència de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida durant 8 anys i no han aconseguit que aquesta tinguera la categoria d’àmbit comarcal. Després dels problemes dels últims anys en la gestió de la Mancomunitat ara allò que caldria és un govern de consens i acord. El PSPV-PSOE ja enteniem que no volia sumar-se a aquest treball, però si Compromís ara per una llei que no està en marxa no vol participar, nosaltres anem a ser responsables i seriosos pel bé de la Mancomunitat i de la comarca”.

 

La portaveu d’Ens Uneix en la Mancomunitat en l’anterior legislatura, Natàlia Enguix, apuntava per la seua banda que “tant PSPV-PSOE com Compromís parlen ara de la Llei de Mancomunitats, de fer comarca, quan ells mateixos, que han estat 8 anys governant la Generalitat, la Diputació i la Mancomunitat, davant una llei que precisament ells van aprovar en 2018, han estat 5 anys sense posar-la en marxa. No entenem com han estat 5 anys sense adaptar els estatuts de la Mancomunitat, quan és una cosa que a més han demanat tots els grups moltes vegades en les juntes de govern. Ha estat una demanda que no es va fer per desídia de l’equip de govern de PSPV-PSOE i Compromís en estos anys, partits que ara no poden parlar de valors del municipalisme o del comarcalisme perque no han predicat amb l’exemple”.