Pàgines

divendres, 20 de gener del 2023

Joan Sanchis s’acomiada de la Diputació defensant la política com a ferramenta de transformació social


El diputat de La Vall Ens Uneix Joan Sanchis s'acomiadava aquest divendres al ple de la Diputació de València del seu càrrec, que deixa de manera voluntària, amb una intervenció de comiat amb un emocionant alegat en defensa de la política com a ferramenta de transformació social.

 

Sanchis començava les seues paraules agraïnt el suport rebut en esta etapa a la corporació valenciana per part de qui serà la seua succesora, Natàlia Enguix; els alcaldes i alcaldesses i el veïnat de la ciutat i la comarca, "que amb el seu calor humà i solidaritat han sigut, són i seran el nostre combustible inesgotable per defensar Ontinyent i La Vall d’Albaida”. El diputat remarcava en primer lloc la que ha estat una de les seues majors reivindicacions des que va accedir al càrrec: els pobles i comarques d’interior “necessiten ajuda per tenir les mateixes possibilitats que la resta, l’Espanya buidada es mor i cada volta és tot més dificil. Els pobles menuts anhelen les mateixes possibilitats que les ciutats grans, i si no s’actua de manera decidida el país quedarà desvertebrat. És necessari i primordial dotar de serveis i possibilitats als pobles d’interior, i especialment a la població jove”, incidia.

 

Acte seguit, aludia els fets que van apartar a Jorge Rodríguez de la presidència de la Diputació, “una mentida que alguns volien convertir en veritat, películes de terror inventades per justificar operacions antiterroristes, enlloc de destinar els recursos a lluitar contra la verdadera delinqüència”. Uns fets que li han provocat a Sanchis una "pèrdua de fe i confiança” en el sistema democràtic, “que he defensat amb plena convicció des que tenia ús de raó, la major conquesta que tenim els espanyols després d’una dictadura de 40 anys”, una fe i confiança "que desitge recuperar en 2023”, però ara, després de 15 anys en política municipal, “és moment de parar”.

 

Al tram final de la seua intervenció, Joan Sanchis reivindicava el paper en la societat de la política i els polítics a Espanya, “que són els qui van portar la setmana laboral de 40 hores, els qui van crear un sistema públic de Seguretat Social, els qui van posar el nostre país en el context occidental i Europa, i els qui van acabar en l’analfabetisme crònic”. Per això, continuava, “us anime als 30 diputats i diputades de totes les forces polítiques a seguir treballant, perquè crec en la política i els polítics, que són qui donen solució als problemes". Sanchis concretava que “són els polítics locals els qui xafen el carrer, els qui més coneixen els problemes dels pobles i als qui menys escolten, per això uns anime a fer arribar les vostres reivindicacions allà on es fan les lleis, i la política demostre que és útil per a la societat”. 

 

El President de la Diputació, Toni Gaspar, agraïa “la dedicació al seu treball de Joan Sanchis, la seua col·laboració amb la presidència i la seua lleialtat i responsabilitat cap a la institució”, i li desitjava sort en la nova etapa.