Pàgines

divendres, 28 de gener de 2022

La Vall Ens Uneix destaca la sensibilitat d'Ontinyent cap a les persones vulnerables

La portaveu de La Vall Ens Uneix en l’Ajuntament d’Ontinyent, Natàlia Enguix, ha destacat la sensibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent cap a les persones vulnerables, després que el ple municipal aprovara aquest dijous una ampliació de les ajudes directes per facilitar una solució residencial en casos de necessitat social.

Així, esta línia d’acció, que comptava amb una subvenció de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, s’amplia per arribar als 39.000 euros comptant amb una aportació municipal que permet arribar a cobrir les la totalitat de les sol·licituds d’ajudes corresponents a l’any 2021: un total de 24 casos de persones sense llar, víctimes de violència masclista o afectades per desnonament o amb diversitat funcional.

Les ajudes permetran pagar fins al 100% del lloguer de l'habitatge als beneficiaris, que poden obtindre un màxim de 600 euros amb aquesta finalitat, un importe que se situa per damunt del cost de molts arrendaments de pisos en el municipi. Les ajudes també permetran fer front al pagament dels rebuts de la llum i l'aigua dels més desfavorits, amb un import màxim de 200 euros per beneficiari.

Natàlia Enguix felicitava el departament que coordina la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, “per una ajuda que demostra novament l’esforç del govern d’Ontinyent per no deixar ningú en el camí, i donar aquest suport extraordinari a estes persones vulnerables que en la majoria dels casos són dones, amb la doble situació de vulnerabilitat que això suposa”, manifestava.

Enguix també recordava el suport que es dona des del Govern d’Ontinyent a l’accés a l’habitatge també per a les persones joves, a través de les ajudes de “lloguer jove” de la regidoria de Joventut, que permet a joves de la ciutat accedir a subvencions per valor de fins a 100 euros mensuals i 1200 euros anuals.