Pàgines

dimarts, 30 de març del 2021

La Vall Ens Uneix s’oposa a què la Mancomunitat cobre amb quotes extraordinàries fins a 520.000 euros als municipis de la comarca

La Vall Ens Uneix va votar dilluns en contra del pressupost de la Mancomunitat de la Vall d'Albaida per a 2021 en considerar “injustificada” la quota extraordinària de 521.000 euros que hauran de pagar els municipis en els pròxims tres anys, i que sols per a Ontinyent suposarà una aportació fora de pressupost de més de 200.000 euros. Des de la Vall Ens Uneix es denuncia que la mancomunitat, amb aquest pressupost, el que fa es “endeutar” els municipis de la comarca per tal de fer front als seus problemes de liquiditat derivats de la mala gestió de PSPV-PSPOE i Compromís al capdavant de l’ens comarcal. La formació comarcalista ha criticat la «deixadesa» i «la falta d’interès» per part dels partits que la governen, i ha denunciat que «la manca de solidaritat que mostren cap els municipis més menuts als quals se’ls vol aplicar quotes extraordinàries injustes».

 

El partit comarcalista s’han queixat de la manca d’informació i l’ocultisme amb què PSPV-PSOE i Compromís pretenien aprovar el pressupost, que reconeix un deute viu d’1,5 milions d’euros, un 30% del pressupost. Segons critiquen, durant el plenari «vam demanar que es concretara i s’explicara en què consistia dita quota extraordinària i durant quants anys havíem de suportar-la». Davant la nostra petició i per a sorpresa del plenari, el president Vicent Gomar va haver d’aclarir que es tractava d’una quota, no per a un any, com estava en el pressupost, sinó que s’haurà de pagar cada any fins el 2023, cosa que demostra la manca de transparència i la manera que tenen de treballar d’esquenes als municipis. Constatat l’ocultament al plenari d’esta informació tan sensible, la representació de la Vall Ens Uneix va decidir canviar el seu vot i votar en contra.

 

La consellera Natàlia Enguix, que va exercir de portaveu de la Vall Ens Uneix, va criticar un pressupost «continuista, conservador i que no fa front als problemes reals de la mancomunitat», i va proposar que el que havia de fer la mancomunitat és «ajustar» les seues despeses corrents en compte de «complicar-li la vida als municipis» amb una derrama que, en definitiva, hauran de pagar els veïns i veïnes de la comarca. «Volem una mancomunitat útil i que recupere el seu objecte fundacional que no és altre que el de gestionar de manera més eficient possible els serveis bàsics del pobles de la comarca i que no es dedique a complicar-li la vida als alcaldes i alcaldesses». Natàlia Enguix ha recordat que la Vall Ens Uneix governa sobre el 60% de la població de la Vall d’Albaida i que, malgrat la seua infrarrepresentació en la Mancomunitat, continuarà treballant per defensar els interessos dels veïns i veïnes de la comarca. En aquest sentit, no es descarta impugnar el pressupost per considerar que atenta contra l’interès general dels ajuntaments de la comarca.