Pàgines

dimecres, 5 de febrer de 2020

Joan Sanchis traslladarà a la Diputació la necessitat de donar un millor suport tècnic als pobles menuts


El diputat comarcal per La Vall Ens Uneix, Joan Sanchis, traslladarà a la Diputació de València la necessitat de donar un millor suport tècnic en la gestió als pobles menuts de la comarca. És una de les qüestions que es van tractar a la recent reunió que Sanchis mantenia amb l’alcaldessa de Bellús, la popular Susana Navarro, al marc de la ronda d’encontres que està duent a terme el diputat amb els i les màximes representants dels ajuntaments de tota la comarca.

En concret, Susana Navarro exposava a Sanchis la necessitat que tenen municipis menuts com el de Bellús d’un major suport tècnic per part de les administracions superiors, ja que els municipis menuts compten amb escassos recursos humans i és necessària una major sensibilitat de la Diputació i la Generalitat per ajudar a estes localitats en la tramitació dels expedients. Així, Susana Navarro posava de relleu les mancances del Servei d’Assessorament a Municipis de la Diputació de València. Per altre costat, una de les reivindicacions de major rellevància que va fer l’alcaldessa de Bellús, i al seu dia la de Bufali, és la necessitat de comptar amb subvencions al 100%, perquè els municipis menuts tenen problemes de finançament, i en molts casos no poden assumir la part corresponent de l’obra que han d’aportar, cosa que comporta que se’ls deneguen les subvencions o tinguen que renunciar a elles.

Navarro també plantejava la necessitat que tenen els pobles menuts de comptar amb un sistema de transport interurbà per facilitar la mobilitat dels veïns i veïnes. Sanchis i Navarro coincidien en la importància de fer front a les mancances de serveis que deriven en un augment de la despoblació als municipis menuts. En aquest sentit, el diputat confirmava que va a traslladar a la comissió recentment creada a la Diputació de València per a la implantació de fibra òptica als pobles menuts les necessitats en aquest sentit dels municipis de La Vall d’Albaida. Sanchis  explicava que “dotar a tots els municipis internet d’alta velocitat és una acció bàsica per evitar l’aparició de nous desequilibris entre municipis grans i menuts. Creem en la comarca i anem a seguir defensant els interessos dels seus municipis també en àmbits com aquestos”, manifestava.