Pàgines

dilluns, 29 d’abril del 2019

ESTEM AMB JORGE, ESTEM AMB ONTINYENT (Manifest dels tres exalcaldes socialistes d'Ontinyent)


Durant 24 anys hem tingut l’honor de ser alcaldes d’Ontinyent. Hem estat afiliats durant dècades al PSOE. Tota la vida ens hem sentit i encara ens sentim socialistes, però tot i el nostre pesar hem hagut d’abandonar el partit de la nostra vida. Al llarg de les nostres trajectòries polítiques hem vist i viscut molt. De 1979 a 1991, de 1991 a 1999, de 2003 a 2007. Moments diferents, problemes diferents, però tots tres tenim també una cosa en comú: primer Ontinyent i després el partit. De fet, fa anys, quan van tractar que així fora, afortunadament es va poder reconduir la situació. En el partit eren conscients que d’haver-nos fet triar, els interessos d’Ontinyent haurien estat per davant de qualsevol sigla política.

Ara, amb tot el que hem viscut estos mesos, ens han forçat a triar i nosaltres no hem dubtat un segon: triem Jorge perquè triem Ontinyent. Certament és dolorós que en lloc de donar suport i mostrar afecte cap un Alcalde exemplar, els dirigents del partit hagen pres una determinació absurda, extemporànea i, fins i tot, inhumana. El comportament del partit no ha estat el mateix en casos semblants o més greus. Caldria preguntar-se per què a Jorge no se li ha deixat l’oportunitat de defensar-se.

Així que nosaltres, els tres alcaldes socialistes que l’hem precedit, manifestem que estem amb Jorge, amb un Alcalde que ha marcat un abans i un després a la ciutat, sense deixar de ser una persona propera, amable, responsable, honrada i senzilla. Una persona completament dedicada al seu poble, que ho ha donat tot per transformar Ontinyent i que ha aconseguit que la ciutat millore en tots els aspectes: universitat, hospital, comerç, indústria, urbanisme, organització municipal i un llarguíssim etc. Una persona que mai ha discriminat entre qui l’han votat i qui no. Una actitud integradora i democràtica refrendada a les urnes pel 63% dels votants en 2015.

Han pretés arrossegar pel fang el bon nom d’una persona honrada, han intentat que parega que és igual que aquells que han robat i estafat la ciutadania. Quan Jorge és diametralment oposat a tots ells. Però a Ontinyent tot el món té clar que amb Jorge s’ha actuat de manera injusta i amb mala fe. El sentiment compartit amb la ciutadania és el d’indignació. Pensem que els dolents, aquells que veuen com una amenaça la forma de fer política de Jorge no han de guanyar sempre. Ara més que mai, hem de recolzar-lo, a ell i el seu projecte polític, perquè puga continuar la seua tasca, que és la nostra i la de tots i totes.

En un moment tan delicat com aquest, els tres alcaldes coincidim en què per damunt de sigles i de partits, és Ontinyent el que ens ha d’unir. I sabem que Jorge Rodríguez és el millor alcalde possible per seguir guiant la nostra ciutat cap al futur. Després de tants anys, hem hagut de triar, i triem: estem amb Jorge, estem amb Ontinyent. 

Rafael Tortosa Vañó (alcalde d’Ontinyent de 1979 a 1991)
Vicent Requena Albert (alcalde d’Ontinyent de 1991 a 1999)
Manuel Reguart Penadés (alcalde d’Ontinyent de 2003 a 2007)