Pàgines

dilluns, 27 de maig del 2024

La Unió Municipalista s’estructura en la Província d’Alacant

 


La confederació de partits independents Unió Municipalista celebrava el passat dissabte a Muro d'Alcoi la seua primera reunió provincial d'Alacant. En aquest esdeveniment van participar al voltant d'un centenar de càrrecs públics de partits i agrupacions d'electors de caràcter municipalista de tota la província. L'objectiu de la reunió va ser acordar la formació del comité provincial i dels comités dels partits judicials de la província, així com establir les línies de treball i estratègies per als pròxims anys, fins a les eleccions locals i autonòmiques de maig de 2027.

Durant la trobada, Gabriel Tomás, regidor a l'Ajuntament de Muro d'Alcoi, va ser nomenat coordinador provincial d'Unió Municipalista a Alacant, una proposta realitzada per FEPAL, la federació de partits locals de la Comunitat Valenciana. A més, es van incorporar al comité provincial d'Unió Municipalista a Alacant membres de diferents partits com Ángel Mollá (Muro d'Alcoi); Xelo Cascant (Muro d'Alcoi); Javier Pérez (Callosa del Segura); Juan Carlos Pérez (Dénia); Pepa Masiá (Dénia); Paco Toni Palomares (El Campello); Rebeca Merchán (Calp); Juan Manuel del Pi (Calp); José Juan Server (Alacant); Santiago de Munck (Alacant); Israel Vergara (Elda) i Salvador Marcet (Villajoiosa); Mari Carmen Sala (Els Poblets). Aquesta llista s'ampliarà en els pròxims dies amb la incorporació d'altres membres de grups municipalistes de la província.

La reunió va estar presidida pel president nacional d'Unió Municipalista i alcalde de Nules (Castelló), David García, juntament amb l'alcalde d'Ontinyent (València), Jorge Rodríguez, la vicepresidenta de la Diputació de València, Natalia Enguix, i el secretari general de FEPAL, José Juan Server.

Durant la jornada, es va recordar el passat 24 de febrer, dia en què es van congregar a Madrid els partits municipalistes d'Espanya, en unes jornades que van comptar amb la participació de prop de 500 representants de partits municipalistes.

José Juan Server va destacar que “la unió és el futur del municipalisme”. Natalia Enguix va subratllar la importància de “centrar els nostres esforços en els nostres territoris”. Jorge Rodríguez va assenyalar que “una de les qüestions que ens resulta més interessant és el poder compartir experiències” i va afegir que “si es posa per damunt l'interés general de la ciutadania que representem, tot és possible”. David García va afirmar que “no som conscients de la magnitud d'aquest moviment, és el projecte polític més ambiciós de la democràcia espanyola” i va apostar per “la política d'unir, de col·laborar i d'ajudar”.

El principal objectiu del recentment triat comité provincial serà formar equips en els comités dels diferents partits judicials de la província, amb la finalitat de treballar de manera coordinada per a enfortir la Unió Municipalista a Alacant.

 

dimecres, 22 de maig del 2024

Enguix retrau a PSPV i Compromís que defensen les mancomunitats que han afonat en els seus huit anys de govern

 


La Diputació de València ha aprovat la moció presentada pel Grup Socialista en contra de la modificació de la Llei de Mancomunitats de la Comunitat gràcies al vot de la vicepresidenta primera i diputada d’Ens Uneix, Natàlia Enguix, qui ha deixat clar als socialistes que el seu suport a la moció es produeix “per coherència i perquè ens creiem les comarques, i no precisament per l'exemple que han donat vostés durant els seus huit anys de govern”.

 

Enguix ha qüestionat tant al PSPV, que ha presentat la moció, com a Compromís, que l'ha secundada per a “evitar l'atac a la comarcalització”, en paraules del seu portaveu Dolors Gimeno, perquè en la seua opinió “demanen als altres el que no han sigut capaços de fer mentre han governat, com per exemple en la Mancomunitat de la Vall d'Albaida, que han deixat en fallida, amb el contracte de recollida de fems caducat, sense pagar a proveïdors i a punt de perdre les ajudes de benestar social”. “Ara, mentre tractem de resoldre els problemes que vostés han generat, fugen en lloc d'acostar el muscle”, ha afegit la vicepresidenta i portaveu d’Ens Uneix.

 

Natàlia Enguix ha apostat per defensar les mancomunitats amb fets, “com fan Ens Uneix i l'actual govern provincial augmentant de huit a deu milions l'aportació del pla d'inversions provincial a aquests ens i no afonant-los quan tens l'oportunitat de gestionar-los”. “Per vergonya torera, no poden vindre a nosaltres a dir-nos que hem de defensar les mancomunitats, quan no hem fet altra cosa”, ha conclòs Enguix. La proposta, que ha eixit endavant pel vot de’Ens Uneix al costat del dels grups de l'oposició, ha sigut exposada per la diputada socialista Lola Celda, qui ha reconegut el mal funcionament puntual que s'haja pogut produir en alguna de les mancomunitats, “qüestions que es poden resoldre”.

 

Per part seua, la vicepresidenta segona i diputada popular Reme Mazzolari ha explicat el vot en contra del seu grup, en considerar que algunes mancomunitats, les d'àmbit comarcal, “dupliquen les competències dels ajuntaments i les diputacions”. Mazzolari ha matisat que el seu partit “respecta l'autonomia local i potenciarà amb la nova llei les mancomunitats ordinàries, així com la creació de noves entitats supramunicipals que no tracten de substituir el paper de les diputacions”. El Grup Vox també ha votat en contra de la moció.

dimarts, 21 de maig del 2024

El vot d'Ens Uneix fa que la Diputació es posicione en favor de l'ensenyament en valencià

 


El vot de la portaveu del grup d'Ens Uneix en la Diputació de València, Natàlia Enguix, era decisiu en el ple de la corporació valenciana celebrat aquest dimarts perquè aquesta es posicione en favor de l'ensenyament en valencià. L'acord, que va comptar amb els vots favorables dels diputats de PSPV-PSOE, Compromís i Ens Uneix, i en contra de Partit Popular i Vox, acorda que la Diputació de València inste el Consell a retirar de la tramitació parlamentària la seua proposició de llei sobre llibertat educativa, així com a realitzar una política educativa que evite arraconar el valencià a les aules i que estiga allunyada del conflicte i de les lluites lingüístiques passades i superades.


A més a més, s'acorda que els serveis jurídics de Diputació elaboren i presenten, en el moment procedimental oportú de tramitació de la llei, les al·legacions necessàries per a evitar la discriminació del valencià a les aules; que la Diputació done suport a les manifestacions educatives del pròxim dia 23, i a donar comptes d'aquest acord a les Corts Valencianes, al Consell de la Generalitat Valenciana i als Ajuntaments de la província de València.


Natàlia Enguix manifestava que "des d'Ens Uneix defensarem sempre tot allò en què creguem. Per això estem duent a terme polítiques de progrés en àrees de gestió com Igualtat o Memòria Democràtica, i per això, com sempre hem cregut en el valencià com a element clau de la nostra identitat com a poble, hem votat perquè la Diputació de València es posicione en defensa del seu ensenyament. No ens amaguem, defensem el valencià i ho hem demostrat votant a favor d'aquesta moció, i reivindicant una aposta per la normalització lingüística i l'educació en valencià, perquè mentre que l'ús normal del castellà està plenament garantit, en el cas de la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana són necessàries mesures actives per a incentivar-ne la promoció", assenyalava.

 

 

dilluns, 13 de maig del 2024

Natalia Enguix coordinarà la Unió Municipalista en la Província de València

 


La vicepresidenta de la Diputació de València i 1a tinenta d'alcalde de l'Ajuntament d'Ontinyent per Ens Uneix, Natalia Enguix, serà la coordinadora de la confederació Unió Municipalista a la Província de València. Així es confirmava en la primera reunió provincial de València d'aquesta confederació en la qual participaven aquest dissabte al voltant d'un centenar de càrrecs públics de partits i agrupacions d'electors de caràcter municipalista de la província. L'objectiu de la reunió era acordar el comité provincial i de cadascun dels comités dels partits judicials de la província, així com establir línies de treball i estratègiques per als pròxims anys fins a les eleccions locals i autonòmiques de maig del 2027.

Enguix, que ostenta el càrrec de major responsabilitat d'entre tots els partits locals a la província, era proposada per al càrrec tant per David Garcia, president Nacional d'Unió Municipalista i alcalde de Nules, com per l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez. En la seua intervenció en l'acte, per al qual rebia el suport unànime dels presents, Enguix destacava "la proximitat dels partits municipalistes a la ciutadania, la capacitat que tenim d'escoltar les persones”, destacant la porta que obri el treball des de la Unió Municipalista “per a poder canviar les coses també des de les grans institucions”.

Jorge Rodríguez destacava que “als grans partits això els vindrà molt malament, els preocupa, i això és perquè estem removent els fonaments del sistema per a crear una cosa nova. Coneixem els errors d'altres organitzacions i podem evitar-los. I en eixe camí no estarem sols, perquè cadascun podem tindre la nostra pròpia entitat en cada municipi, però units en la diversitat podrem avançar de la mà”.

El President Nacional de la Unió Municipalista, David Garcia, posava en relleu “el potencial del que estem generant. Crec que aquest és el projecte polític mes ambiciós de la història de la democràcia a Espanya, un projecte al marge de blocs ideològics, sense entrar en enfrontaments, sense lideratges nacionals sinó microlideratges des de la base, i amb un suport electoral ja garantit. Perquè en vots, els municipalistes som a la Comunitat Valenciana i a Espanya la tercera força política”, remarcava.

 

 

En la trobada d'aquest dissabte la Unió Municipalista també s'han conformat els comités en els diferents partits judicials de la província. En el cas del Partit judicial d'Ontinyent, estarà com a representant Jordi Vila, alcalde del Palomar per Ens Uneix; al qual se sumaran altres càrrecs públics d’Ens Uneix als Ajuntaments d'Albaida, Atzeneta d'Albaida, Beniatjar, Benissoda, Bufali i Ontinyent, així com representants d’Ens Uneix a Aielo de Malferit. En el veí partit judicial de Xàtiva es troben Toño Carratalá, alcalde d'Alberic per CA; José Francés del partit EL SEU+ de Canals; i Leonor Juan, d'Énguera per PLOCE. Alguns d'ells formaran part del comité provincial de València que es donarà a conéixer amb detall en les pròximes setmanes, després de la seua primera reunió.

A més s'està tramitant l'adhesió d'altres partits de la província de València amb representació institucional com és el cas de La Font de la Figuera (PFONT), que una vegada integrades se sumaran als diferents equips dels seus respectius partits judicials. De moment es compta ja amb estructura en el 100% dels partits judicials i ara l'objectiu de cada equip serà el de sumar a la resta de grups de la seua zona i, a més, treballar per a generar candidatures independents en aquells pobles i ciutats en els quals no existisquen en l'actualitat de cara a les eleccions del 2027. Aquestes reunions de caràcter provincial se celebraran també a Alacant (25 de maig) i Castelló (31 de maig). Una vegada es conformen els tres comités provincials tindrà lloc una reunió durant el mes de juny per a la posada en marxa del comité autonòmic d'Unió Municipalista a la Comunitat Valenciana.

 


 

 

dijous, 9 de maig del 2024

Ens Uneix lamenta la “cortina de fum” de Compromís per a ocultar que no van donar suport a la represa de les obres del CEIP Martínez Valls

 


Ontinyent Ens Uneix ha lamentat la “cortina de fum” del grup municipal de Compromís en l’Ajuntament de la ciutat en parlar de la liquidació del pressupost de 2023, “tot amb l’objectiu d’amagar que no van donar suport a la represa de les obres del CEIP Martínez Valls”.

 

Així ho expressava el regidor d’Hisenda, Juan Pablo Úbeda, qui qualificava de “surrealista” les argumentacions de la formació nacionalista per justificar el seu vot respecte a la plurianualitat de les obres del CEIP Martínez Valls, un acord que permetrà a l’Ajuntament aportar diners propis per finançar esta actuació fins que es reben els fons que ha d’aportar la Generalitat, cosa que farà possible la inminent represa de les obres.

 

Úbeda explicava que “per tal d’amagar açò, ara Compromís es llança en tromba per criticar la gestió econòmica que està fent el Govern d’Ontinyent, i ho fan emprant mitges veritats, que de vegades és pitjor que dir mentides”. En aquest sentit, apuntava que “nosaltres al seu moment ja vam dir que la liquidació de 2023 era negativa en 582.880 euros a 31 de desembre de manera cojuntural. I diem açò perquè eixe dia teniem un deute de 3.515.727,52 euros en subvencionsper part d'altres administracions, com l'IVACE, I'EDUSI per part del Ministeri, la Generalitat Valenciana o la Diputació de València, diners que van estar avançats amb fons propis de l'Ajuntament d'Ontinyent, fins que ens arriben eixos pagaments, cosa que ja està passant”.

 

Úbeda explicava que “el bon estat de la tresoreria del que gaudeix l'Ajuntament ens permet esta maniobrabilitat, i ara, en rebre 500.000 euros de la Diputació i 276.000 de l’IVACE, no sols podem compensar eixe remanent negatiu, sinó incorporar crèdit nou al pressupost del 2024”, assenyalava. El regidor lamentava que “eixes mitges veritats també s’apliquen quan parlen del nivell d’execució de les inversions, ja que aquesta part concreta està afectada per situacions com la paralització precisament de les obres del CEIP Martínez Valls, per part d’una empresa que també va parar obres en altres molts municipis. La veritat és la que és, les xifres són les que són, i l’Ajuntament d’Ontinyent va liquidar el pressupost de despeses totals de 2023 amb un índex d’execució del 91’5%”.

 

L’edil responsable de l’àrea econòmica també lamentava que “Compromís sembla que no vullga que avancem diners quan siga necessari, o que assumim la part municipal necesària per poder executar inversions subvencionades per altres administracions. Ens agradaria que ens digueren, i que aclariren a la ciutadania, quines inversions o serveis volen que eliminem o veuen en mals ulls que fem, si la regeneració de la Cantereria, el Museu Tèxtil i el centre de formació, el bus gratuït, l’atenció a la dependència, o programes com majors actius o contra la soledat no desitjada. La realitat és que som un govern realista i obert,que porta anys duent a terme una gestió que està permetent l’arribada de molts diners a la ciutat i que està transformant aquesta en positiu, tot i les circumstàncies adverses viscudes a nivell global en aquest temps”, concloïa.