Pàgines

dimarts, 28 de setembre del 2021

La Vall Ens Uneix reclama l’abolició de la prostitució per assolir la igualtat real entre dones i homes

La Portaveu del Grup Municipal de La Vall ens Uneix a l’Ajuntament d’Ontinyent, Natàlia Enguix, ha presentat una moció al plenari municipal per tal que Ontinyent s’unisca a la xarxa de ciutats lliures de tracta de dones, xiquets i xiquetes destinades a la prostitució, així com per exigir a les administracions superiors l’aplicació de la llei que persegueix la tracta de dones.

 

La moció presentada a petició de l’Associació Feminista local Gira-sols Morats, en paraules d’Enguix, vol posar en el centre del debat “que la prostitució és igual a violència de gènere i explotació sexual de les dones i, per això, deu ser abolida si volem construir realment una societat en igualtat”. En aquest sentit, la portaveu i regidora d’Igualtat a l’Ajuntament d’Ontinyent ha defensat la necessitat de treballar per abolir la prostitució perquè "reglamentar-la i regular-la legitima les relacions asimètriques i organitza un sistema de subordinació i dominació sobre les dones. No podem plantejar-nos com a societat regular la prostitució perquè regular aquesta forma d’explotació és reglamentar una violació dels Drets Humans".

 

Enguix insistia que un país que defensa la igualtat de les dones i homes "no pot afavorir la instal·lació de les màfies de la prostitució amb lleis permissives". Per tot açò, La Vall ens Uneix presenta esta moció en la qual es proposa que Ontinyent s’adherisca a la Xarxa de Ciutats Lliures de la Tracta de Dones, Xiquets i Xiquetes a la Prostitució i que s’exigisca al Govern central i a la nostra comunitat autònoma que s’aplique realment la llei.

 

A més a més, el text de la proposta inclou, entre d’altres qüestions, que es dissenyen campanyes per sensibilitzar a la població que la prostitució és una forma de violència i on es visibilitze al denominat eufemísticament client, en actor responsable i còmplice actiu en aquesta forma de violència.

 

dilluns, 27 de setembre del 2021

La Vall Ens Uneix destaca que el segon accident mortal en 3 mesos mostra “de la pitjor manera” la urgència en desdoblar la CV-60

La Vall Ens Uneix ha destacat que el el segon accident mortal en 3 mesos mostra “de la pitjor manera” la urgència en desdoblar el tram Terrateig-l’Olleria de la carretera CV-60. El diputat comarcal de la formació a la Diputació de València, Joan Sanchis, apuntava que “tot aquest tram és un punt negre, ja que esta carretera es va construïr inicialment per a ser autovia, i succesos com el d’aquest diumenge es deuen a xocs frontals”.

 

Sanchis afegia que “no es pot perdre ni una vida més per no donar compliment a un acord de fa més de 15 anys”, en alusió al document signat en 2005 per la Generalitat i el Govern d’Espanya pel qual el Ministeri de Foment es feia càrrec d'acabar l'Autovia Central (A 7/CV-40) i el Consell l’autovia CV-60, al doble tram de 20 quilòmetres entre Terrateig i l’Olleria. Dècada i mitja després, la pròpia Conselleria ha col·locat radars i limitat la velocitat a 80 kilòmetres per hora en alguns trams, “cosa que suposa un reconeixement tàcit al perill d’una carretera pensada per circular amb velocitat d’autovia, però no en doble sentit”, remarcava.

 

El diputat també assenyalava que “no sols és qüestió de seguretat, sinò també és és una necessitat per al desenvolupament i creixement econòmic dels nostres pobles i ciutats i les seues indústries, ja que és l’eixida més directa dels productes de La Vall d’Albaida a la costa i a tot el corredor mediterrani, una volta es connecte amb l’autopista AP7, i és una via de connexió fonamental entre els propis pobles de la comarca”.

 

Joan Sanchis recordava que en octubre de 2019 el grup de La Vall Ens Uneix va presentar una moció a la Diputació de València perquè aquesta reclamara a la Generalitat que posara en marxa l’obra. “Dos anys després, no és que estem igual, estem pitjor, perquè hem perdut vides humanes en xocs frontals que no s’hagueren donat amb la carretera desdoblada. Esta actuació no pot seguir més temps en l’oblit”, concloïa.

dimarts, 14 de setembre del 2021

La Vall Ens Uneix reclama suport institucional a l’Associació Valenciana de Meteorologia

El diputat de La Vall Ens Uneix Joan Sanchis ha presentat una moció al Ple de la Diputació de València per tal que la Generalitat Valenciana i la Diputació de València doten de recursos i reconeguen el treball de l’Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET).

 

Joan Sanchis ha explicat que l’associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET) “és una associació sense ànim de lucre que realitza diàriament, des de 2011, una tasca importantíssima per a la societat valenciana, proporcionant informació i divulgació de dades meteorològiques”. En l'actualitat, AVAMET té més de 500 estacions meteorològiques entre les províncies de València, Castelló i Alacant, sent així la xarxa més densa d’estacions de la Comunitat Valenciana. Les dades que proporciona es poden consultar a temps real en la seua pàgina web, que supera anualment els 20 milions de visites, “i tant investigadors com ciutadans interessats per la meteorologia visiten aquest portal d’on poden extraure dades a temps real i històriques, principalment de temperatura, humitat relativa, vent, pressió atmosfèrica i precipitacions”, explica el diputat.

 

En paraules de Joan Sanchis, aquesta associació “s’ha consolidat com el principal referent meteorològic dels valencians i valencianes, i és just reconéixer eixe immens treball voluntari i altruista en benefici i seguretat de la societat valenciana. A més a més, el seu paper serà cada volta més important, vista la tendència de canvi climàtic, amb un major risc de fenòmens extrems com pluges torrencials i incendis forestals, que requereixen d’una informació seriosa cap a la població”.

 

Per tot açò, i per tal de donar suport a l'ampliació de la xarxa d'estacions meteorològiques així com disposar de recursos humans per al manteniment i ampliació d'este servei, La Vall Ens Uneix presenta esta moció en la qual es proposa que la Diputació de València reconega la tasca d’AVAMET en favor de tots els valencians i les valencianes, i que en els pressupostos de la Diputació per a 2022 s’incorpore una partida destinada al finançament de l’associació mitjançant un conveni de col·laboració. A més a més, el text de la proposta inclou que s’inste a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica a dotar igualment dels recursos econòmics necessaris a AVAMET, per a la tasca d’investigació i d’informació que realitza a la població valenciana, així com per a la prevenció de catàstrofes meteorològiques.

 

Joan Sanchis afegia que “bon exemple de la tasca que realitza AVAMET va quedar de manifest en el seguiment de la DANA de setembre de l'any 2019 que va afectar greument diversos municipis valencians, i entre ells Ontinyent. Conéixer a temps real les dades meteorològiques a través d’una xarxa densa d’estacions com la d’AVAMET permet tindre constància de les zones més afectades i ajudar a prevenir nombrosos danys personals i/o materials. És un deure per a les administracions valencianes col·laborar amb AVAMET, perquè revertirà molt positivament en la seguretat de valencians i valencianes millorant la prevenció de les catàstrofes d’origen meteorològic, així com la prevenció i l’extinció dels incendis forestals”, concloïa.