Pàgines

dimecres, 25 de setembre del 2024

Ens Uneix reclama al Govern d’Espanya que no obligue als ajuntaments a repercutir el 100% de la taxa del fem al veïnat

 


La formació municipalista Ens Uneix va a instar al Govern d’Espanya a que no oblique als ajuntaments a repercutir en la ciutadania el 100% del pagament de la taxa de gestió de residus derivada de la “Llei 7/2022 de residus i sòls contaminats per a una economia circular”, que dona fins al mes d’abril de 2025 a les entitats locals per a la seua implementació. Ho farà amb la presentació d’una moció als plenaris de la Diputació de València i de l’Ajuntament d’Ontinyent, en les que demanarà que es tire arrere el nomenat com “basurazo de Pedro Sánchez”.

 

Des d’Ens Uneix es lamenta que “la normativa imposada pel Govern d’Espanya obliga als ajuntaments a repercutir el 100% del cost de la gestió de residus en la ciutadania, fet que es tradueix en un augment de les taxes. Aquestes mesures són especialment regressives perquè afecten de manera desproporcionada les famílies amb rendes més baixes, que han de suportar la mateixa càrrega fiscal que aquelles amb rendes més altes, sense tenir en compte la seua capacitat contributiva”.

 

En la moció dels municipalistes s’exposa que “aquesta nova normativa suposa un augment considerable de la pressió fiscal sobre la ciutadania i que, a més, contradiu el principi de progressivitat fiscal, augmentant la desigualtat en no basar-se en la capacitat econòmica de les persones contribuents, ja que les taxes de gestió de residus s’apliquen de manera uniforme, sense tenir en compte el consum, la generació de residus o el nivell de renda de cada família, fet que provoca una distribució de la càrrega fiscal socialment injusta”.

 

Igualment, s’apunta que “aquesta llei suposa un atac a l’autonomia de l’administració local, ja que obliga a incrementar la taxa fins i tot en ajuntaments sanejats com el d’Ontinyent, que tenen la capacitat financera suficient per a fer front al dèficit que genera aquest servei”. Finalment, s’adverteix que “l’increment de la taxa, provocat per la nova llei, pot generar una reacció negativa en la ciutadania. Si perceben que estan pagant més impostos i taxes, independentment de la seua col·laboració amb el reciclatge, es pot generar un desincentiu en la separació de residus a les llars”.

 

Per tot això, des d’Ens Uneix s’oposen a esta mesura “i per això anem a proposar als plenaris de la Diputació i de l’Ajuntament d’Ontinyent una moció per a instar a l’executiu central a adoptar les mesures necessàries per evitar l’augment de la pressió fiscal sobre la ciutadania i, així, no obligar els ajuntaments de tot l’Estat espanyol a incrementar la taxa de recollida de residus. Igualment sol·licitem que el govern d’Espanya tinga en compte les peticions i el posicionament de totes les administracions locals que s’oposem a repercutir al 100% el cost de la recollida de residus en la ciutadania”, concloïen.

 

dimarts, 24 de setembre del 2024

El futur alcalde independent de Massamagrell trasllada a Natàlia Enguix les inquietuds del seu partit

 


La portaveu d’Ens Uneix i vicepresidenta primera de la Diputació de València, Natàlia Enguix, s'ha reunit amb els responsables de Veïns per Massamagrell, el partit independent del municipi de l'Horta Nord membre de la plataforma Municipalistes a la qual pertany Ens Uneix.

 

Van participar en la reunió el regidor Juan Zamorano, futur alcalde de Massamagrell fruit del pacte de govern establert a principis de legislatura; la regidora Mila Sánchez i Juan Bautista Miquel, integrant del partit independent. Els tres van traslladar a Natàlia Enguix les inquietuds de la seua experiència de govern a Massamagrell i van demanar l'assessorament de la vicepresidenta provincial i també primera tinenta d'alcalde d'Ontinyent.

 

Veïns per Massamagrell és una de les formacions que es considera promotora de la plataforma Municipalistes, “amb la qual esperem avançar conjuntament en un futur. L'esforç de tots els partits independents que compartim eixe esperit municipalista i una visió molt similar a l'hora de gestionar els nostres recursos locals és fonamental per a canviar les regles de la política”.

 

Natàlia Enguix, considera l'aliança municipalista “fonamental per a visibilitzar i donar veu a persones que coneixem molt bé els nostres pobles i ciutats i que estem plenament capacitats per a transformar i millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes”.

 

Durant la reunió no sols es van tractar assumptes relacionats amb el govern local i l'assessorament polític per part de Natàlia Enguix. La vicepresidenta de la Diputació va aprofitar la trobada per a explicar detingudament a Veïns per Massamagrell les novetats i el funcionament del Pla Obert, el principal programa inversor de la Diputació. La responsabilitat de govern de Juan Zamorano, que serà alcalde al llarg de la present legislatura, va fer que Enguix destinara part de la reunió a explicar-li el funcionament de les eines que la Diputació té a disposició del seu ajuntament.

divendres, 20 de setembre del 2024

Beniatjar dona llum verda al projecte d’execució de la II fase de la carretera CV-622

 

L’Ajuntament de Beniatjar ha donat llum verda al projecte d’execució de la II fase del projecte de remodelació de la CV-622, que dona accés a la localitat a través de la CV-60. Es tracta d’un projecte que s’executa en dues fases, la primera de les quals amb una inversió de 900.000 euros ja està finalitzada.

 

L’alcalde de Beniatjar, Jaime Ferrer, mostrava la seua satisfacció perquè "després de molts anys de reivindicacions, la vicepresidenta primera Natàlia Enguix i també la vicepresidenta segona Reme Mazzolari estiguen treballant perquè aquest projecte siga una realitat".

 

L’alcalde recordava que per a Beniatjar l’execució d’aquest projecte és “transcendental per lluitar contra el despoblament” i afavorir l’economia local que “és majoritàriament agrícola i depén, per tant, de bones connexions perquè la cooperativa d’oli de Beniatjar puga funcionar correctament. Aquest projecte significa prosperitat i seguretat”, incidia.

 

En la primera fase del projecte, s’han executat millores que han suposat la millora de la funcionalitat, la seguretat viària i l'accessibilitat al municipi de Beniatjar, mitjançant l'ampliació de la plataforma a sis metres d'amplària, la creació de cunetes trepitjables i l'eliminació d'obstacles laterals i desnivells. En aquest sentit, Giner insistia que "en Beniatjar el veïnat està molt content perquè ha pogut comprovar les millores en seguretat i connexió de la primera fase i estem desitjant que es puga executar la segona fase per gaudir d’un accés modern i segur com tenen altres localitats”